Marcel Mojžiš Kultúra

Šteklivá poviedka pre vás: Jej obratný jazyk

Prinášame vám krátku prózu banskobystrického autora, ktorý nedávno v Radnici krstil svoju novú knihu Veľký tresk a malá treska. Je ním náš redaktor Marcel Páleš. O ilustráciu sa postaral výtvarník Michal Laboš.

Ilustračný obrázok k článku Šteklivá poviedka pre vás: Jej obratný jazyk
Zdroj: Dnes24.sk

„Robí to excelentne! Bol by som naivný, ak by som si myslel, že som jej prvý…“ uvažoval pomedzi jemné dotyky.

Len pred chvíľou vyšiel zo sprchy a zostal ležať na veľkej posteli. Nahý. Od balkóna vial horúci letný vzduch. Zvonka dnu doliehali hlasy ľudí rôznych národností, ktorí sa čľapkali v hotelovom bazéne. Ak by sa mu chcelo postaviť, mohol si vychutnávať pohľad na pláž a more. Nohy mal však rozčapené ako majetný šejk, na ktorého sa chystá nálet jeho obľúbených kurtizán. A vtom potichu vošla ona, aby mu nečakane splnila sny…

„Berie si ma ako nenásytná prostitútka, čo už dlho nič nemala. A možno skutočne nemala! Ale budem si s malou dušičkou predstavovať, že aj ona je na tom rovnako ako ja, čiže ešte panna. Nedozviem sa, aká je pravda. Jej reči nerozumiem, zato jej jazyku áno. S tým narába ako Da Vinci so štetcami! Som zvedavý, kedy prejde k môjmu štetcu!“ pomyslel si zaskočený jej priamosťou.

Keď prešla od brucha k bradavke, spozornel. Bol na ne citlivý. Všímal si, aká je šikovná, obratná, neposedná. Fascinovali ho jej rýchle pohyby. A ten virtuózny jazyk! Nechal viečka privreté, lebo cítil, že prechádza cez brucho dolu.

„Ukáž sa, maličká! Ber si ma! Rob si, čo chceš! Oddávam sa! Ty neriešiš, že mám pätnásť, že som panic, že som ešte nezažil ani len bozk! Je ti jedno, ako vyzerám a čo ti hovorím. A ja zasa neriešim, koľkých si mala čo i len za posledný týždeň. A z koľkých národností, keďže tu pri mori ich je neúrekom! A či náhodou nemáš nejakú chorobu! Je mi to jedno, úplne jedno! Ber si ma! Užime si obaja!“ vyzýval ju a oči nechal stále zatvorené.

A ona mu na jeho prirodzenie skutočne zišla. Preskúmala ho azda do posledného centimetra. Čudoval sa, že si pri tom jazyk nezoderie. Chutilo jej. A potom odletela. Doslova.

„A si preč… Možno o chvíľu budeš vo vedľajšej izbe liezť na niekoho iného. A možno tým niekým bude pokojne aj žena. Vy muchy to neriešite. Nič neriešite! Všetko si vychutnávate…“ zakončil a zadriemal.

(poviedka: Marcel Páleš, ilustrácia: Michal Laboš. Ďalšia ich spolupráca spracovaná ako video: Nie je cesta ako cesta)

Ilustrácia Michal Laboš
9
Galéria
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM