Tlačové správy

Ste milovníkom dlhých prechádzok po horách? Zvýšte pozornosť pri výbere trekingovej výbavy!

Aj vy milujete pobyt na sviežom čerstvom vzduchu? Predovšetkým naše krásne slovenské hory ponúkajú množstvo príležitostí na turistiku, a to nielen pre profesionálnych, ale aj bežných turistov.

Ilustračný obrázok k článku Ste milovníkom dlhých prechádzok po horách? Zvýšte pozornosť pri výbere trekingovej výbavy!
Zdroj: Insportline

V súčasnosti sa teší mimoriadnej obľube treking, a teda dlhé pochody v náročnejšom teréne, najmä vo vysokohorskom prostredí. Dokonca vedeli ste, že prvý krát sa treking objavil v Holandsku, kedy miestni kolonisti putovali krajinou? Dnes možno treking považovať za súčasť života mnohých z nás. Ak sa pýtate, ako s trekingom začať, prípadne čo by malo byť súčasťou výstroje, nechajte sa inšpirovať nasledujúcimi radami, vďaka ktorým sa môžete na túru vybrať hravo aj vy!

Trekingové palice sú základnou zložkou výbavy

Samozrejme, že súčasťou povinnej výbavy je kvalitné funkčné oblečenie a komfortná trekingová obuv, ktorá zaisťuje dokonalú stabilitu. Avšak, základom sú trekingové palice, ktoré sú zárukou nielen stability, ale tiež schopnosti udržať určité tempo a rýchlosť chôdze. Palice určené na treking oceníte pri zostupe, kedy výrazne znižujú záťaž kolenných kĺbov, čo ocenia najmä starší ľudia trpiaci boľavými kĺbmi.

Pri výstupe umožňujú preniesť časť váhy na ramená a ruky, vďaka čomu je znížené zaťaženie a únava nôh. Vďaka trekingovým paliciam môžete prekonať i náročnejšie úseky, ba dokonca bažiny či potoky, na ktoré by ste si zrejme bez nich netrúfli.

Okrem toho môžete efektívne aktivizovať vrchnú časť tela, zlepšiť rovnováhu a koniec koncov zvýšiť komfort počas chôdze, ktorý oceníte po niekoľkých hodinách šliapania.

Ako často by som mal trekingové palice využívať?

Možno sa pýtate, ako často by ste mali trekingové palice používať. V prvom rade je tento fakt ovplyvnený tým, ako často chodíte do hôr a najmä, koľko kilometrov dokáže nachodiť. Nenáročné prechádzky po rovine nevyžadujú nutne využívanie trekingových palíc, prípadne vám postačia lacnejšie trekingové palice, ktoré splnia svoju základnú úlohu.

Akonáhle sa rozhodnete zdolať náročnejšie terény, oplatí sa investovať do ľahkých palíc, ktoré disponujú anatomicky tvarovanou rukoväťou a kvalitným hliníkovým telom.

Aby ste sa nestratili, nezabudnite si pribaliť GPS hodinky

Ak ste sa na túru dostatočne pripravili, a teda ste nezabudli na teplé funkčné oblečenie, komfortnú obuv a bezpochyby i trekingové palice, vezmite si GPS hodinky, vďaka ktorým môžete sledovať svoju trasu, prejdenú vzdialenosť, rýchlosť či celkové výsledky, ktoré ste za dané obdobie dosiahli.

Vďaka GPS senzoru máte prehľad o vašej polohe, a to dokonca aj bez použitia telefónu. GPS hodinky oceníte najmä vtedy, ak ste sa rozhodli prekonať doposiaľ nepoznané trasy či úseky.

Ak hľadáte kvalitné produkty, s ktorými zvládnete i náročnejšiu túru, dajte prednosť overenému slovenskému predajcovi akým je inSPORTline. Kvalita za bezkonkurenčné ceny, profesionálne poradenstvo, široká ponuka fitness zariadení a pomôcok na cvičenie sú len niektoré z výhod, ktoré oceníte aj vy!

(PR) – Za obsah a fotografie zodpovedá objendávateľ tejto správy

Zdroj: Insportline
Zdroj: Insportline
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM