Kultúra

Štátna opera v Bystrici spúšťa novinku: Prichádza s podcastom

Priaznivci si prvú časť budú môcť vypočuť už o pár dní na webe a sociálnych sieťach banskobystrickej opery, ako i v podcastových aplikáciách. O čo sa bude jednať?

Ilustračný obrázok k článku Štátna opera v Bystrici spúšťa novinku: Prichádza s podcastom
Zdroj: TASR

Vzhľadom na nepriaznivú pandemickú situáciu s ochorením COVID-19 je aj banskobystrická Štátna opera (ŠO) stále zatvorená. Aby divákom nechýbali informácie o divadelnom dianí a tiež atmosféra predstavení, ŠO sa rozhodla spustiť nový podcast pod názvom Opera Viva!. Informovala o tom Katarína Uhríková, vedúca propagácie opery.

„Dramaturgička Alžbeta Lukáčová sa každé dva týždne pozhovára so zaujímavými hosťami o témach z prostredia operného divadla, o dianí vo svete súčasnej opery, operety či tanca a ponúkne pohľad do histórie. Bude diskutovať aj o exkluzívnych umeleckých počinoch a tituloch, ktoré prináša produkcia kamenného divadla. Podcast Opera Viva! je pre každého, kto má chuť spoznať operu ako živé, životaschopné a komunikatívne umenie,“ zdôraznila Uhríková.

Priaznivci si prvú časť budú môcť vypočuť v utorok 23. februára od 20.00 hod. na webe a sociálnych sieťach banskobystrickej opery, ako i v podcastových aplikáciách.

Podľa Uhríkovej aktuálnou témou je ŠO v časoch pandémie a po nej. O tom, ako pracuje operné divadlo počas pandémie, či je rekonštrukcia divadla v súčasných podmienkach reálna, ako vyzerá plán na tento rok, čo opernému umeniu pandémia dala a vzala, kam sa divadlo bude uberať v nasledujúcich rokoch, bude Lukáčová diskutovať s riaditeľom banskobystrickej opery Rudolfom Hromadom.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Štátna opera v Banskej Bystrici
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM