Správy

Stane sa Štefánik hrdinom mladých Bystričanov? Vďaka tomuto nápadu to bude možné

Študenti môžu Štefánika spoznať z rôznych uhlov pohľadu – rodinného, študentského, vedeckého, spoločensko-politického, ako aj jeho súkromie.

Ilustračný obrázok k článku Stane sa Štefánik hrdinom mladých Bystričanov? Vďaka tomuto nápadu to bude možné
Zdroj: TASR

Celoslovenská putovná výstava Milan Rastislav Štefánik – Stopy života bude v letných mesiacoch bezplatne sprístupnená v priestoroch Mestského úradu v Banskej Bystrici. Miestny klub Spoločnosti M. R. Štefánika v Banskej Bystrici v spolupráci s mestom ju plánuje ponechať od septembra ako putovnú pre základné školy v pôsobnosti mesta. Informoval o tom predseda klubu Matúš Molitoris.

„Študenti môžu Štefánika spoznať z rôznych uhlov pohľadu – rodinného, študentského, vedeckého, spoločensko-politického, ako aj jeho súkromie. Verím, že prostredníctvom výstavy najmä mladí Banskobystričania o čosi lepšie spoznajú odkaz M. R. Štefánika,“ konštatoval Molitoris, ktorý zámer a obsah putovnej výstavy prezentoval mestským poslancom počas júnového zastupiteľstva.

Výstavu zostavila dlhoročná pedagogička Ružena Kormošová s odbornou konzultáciou Pavla Kanisa. Graficky obsah spracoval Jozef Šivec. Obsahovo je rozdelená na deväť častí formou roll-up, ktoré približujú mozaiku života uznávaného štátnika.

Ďalšie aktuálne správy

„Veriť, milovať, pracovať! Aj toto Štefánikovo heslo výstave dominuje a môže sa stať pre mladých ľudí motivačným. Bol energický, priebojný, oddaný svojej práci. Za svojich necelých 39 rokov dokázal mimoriadne veľa pre slovenský národ. Právom môže byť pre mládež hrdinom, vzorom,“ zdôraznila autorka výstavy Kormošová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM