Jakub Forgács Správy

Spoznajte čaro taoistických umení: Do Bystrice zavíta čínsky majster boja

Pokiaľ vás zaujímajú východné kultúry, bojové umenia a netradičné formy cvičenia, už dnes od 14:00 do 17:00 ich môžete vyskúšať na vlastnej koži. V Záhrade - Centre nezávislej kultúry sa uskutoční Taoistické cvičenie pre zdravie a kung - fu.

Ilustračný obrázok k článku Spoznajte čaro taoistických umení: Do Bystrice zavíta čínsky majster boja
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Oboznámite sa s tradičnými čínskymi taoistickými cvičeniami zameranými na rozcvičenie kĺbov, svalov, šliach a spriechodnenie energetických dráh v tele. Cieľom týchto cvičení je dosiahnuť harmóniu yinu a yangu v tele, posilniť vnútorné organy, odstrániť napätie a navodiť psychickú pohodu. Okrem nich bude pripravený workshop a poradenstvo v oblasti čínskych bojových umení.

Majster Yu Qingdi príde až z ďalekej Číny

Majster Yu sa narodil v roku 1959, v meste Dalian ČĽR. Od mala sa venuje štúdiu tradičných čínskych bojových umení. Osobný žiak majstra Wu Zhenshi a pokračovateľ 7. generácie bojového umenia Wujiquan. Člen Čínskej asociacie wushu a držiteľ 6. Stupňa bojových umení, tréner a rozhodca čínskych bojových umení 1. triedy. Majster Yu v súčasnosti pôsobí ako riaditeľ Fumin Wujiquan Wushu Clubv meste Dalian, kde sa venuje vyučovaniu bojového umenia Wujiquan.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM