Marcel Páleš Šport

Športové hry v Kováčovej: Nechýbajú ani preteky vozičkárov na 2000 metrov

V 14-tich disciplínach súťažia pacienti Národného rehabilitačného centra (NRC) v Kováčovej na svojich 25. športových hrách. Nielen súťažiacich pacientov čakajú zaujímavé disciplíny, ale tiež bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku Športové hry v Kováčovej: Nechýbajú ani preteky vozičkárov na 2000 metrov
Zdroj: TASR

Hry v areáli rehabilitačného centra dnes a zajtra organizujú Slovenský paralympijský výbor a NRC Kováčová. Ako uviedla riaditeľka NRC Oľga Zábojníková, pacienti sú do súťaží zaradení podľa diagnóz, zdravotného hendikepu či stupňa postihnutia.

…aj hod šípkami či oštepom!

„Jednou z najatraktív­nejších súťaží je slalom vozíčkarov, ale aj preteky vozíčkarov na 1000 a 2000 metrov,“ uviedla Zábojníková.

K obľúbeným disciplínam patrí aj hod šípkami, či hod oštepom. „Zo 187 pacientov, ktorých máme momentálne hospitalizovaných, súťaží až 140,“ dodala riaditeľka.

Bohatý kultúrny program k tomu

Okrem športovania je súčasťou hier NRC aj bohatý kultúrny program. Predstavia sa na ňom napríklad súbory Campana Batucada, Tanečný klub Ellegance Košice, Fragile či Robo Opatovský.

Dnes popoludní sa uskutoční aj jazda okolo areálu na nemotorových kolieskových prostriedkoch v rámci kampane „Na kolesách proti rakovine“. V sobotu 15. júna sa ešte v telocvični NRC odohrá 4. kolo Ligy vozíčkarov v stolnom tenise.

Športové hry pacientov NRC sa konajú od samotného vzniku centra pred 25 rokmi. Za ten čas sa tam odliečilo 34 000 pacientov. Pacientmi NRC boli v minulosti aj viacerí úspešní slovenskí paralympionici, ktorí každoročne prichádzajú podporiť účastníkov týchto hier.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM