Jaroslav Dodok Iné športy

Športovci prevalcovali konkurenciu: Bystrická Dukla má majstrov sveta!

Športovci z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica zahviezdili na svetovom šampionáte. Z mládežníckych majstrovstiev sveta si priniesli vzácne medaily!

Ilustračný obrázok k článku Športovci prevalcovali konkurenciu: Bystrická Dukla má majstrov sveta!
Zdroj: TASR

Slovenskí reprezentanti z VŠC Dukla Banská Bystrica majú dôvod na poriadnu oslavu. Jakub Grigar a Marko Mirgorodský v sobotu na mládežníckych majstrovstvách sveta v Krakove doslova prevalcovali konkurenciu.

Priniesli zlato

Kajakár na divokej vode Jakub Grigar, ktorý bude zároveň najmladším členom „dukláckej“ olympijskej výpravy pre Rio 2016, sa stal majstrom sveta v K1 v kategórii mužov do 23 rokov. Ďalší úspech dosiahol kanoista na divokej vode Marko Mirgorodský, ktorý sa stal majstrom sveta v juniorskej kategórii C1.

„Správu o úspechu našich športovcov som prijal naozaj s veľkým potešením, pretože po tom, ako sme v posledných hodinách riešili iba samé zlé správy z diania vo svete, konečne prišla aj nejaká pozitívna. Verím, že Jakub Grigar nás príjemne prekvapí aj na olympiáde v Rio de Janeiro,“ ocenil výkon kajakára Peter Gajdoš, minister obrany SR.

Zároveň uviedol, že verí Markovi Mirgorodskému, ktorý bol len v januári tohto roka ako mimoriadne talentovaný športovec zaradený do tzv. Elite Teamu Dukly. Ak bude na sebe ďalej pracovať, podľa Gajdoša o štyri roky tiež posilní našu olympijskú výpravu.

Športovci z Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica majú v tejto chvíli istých 19 miesteniek na Olympijské hry v Riu de Janeiro a majú tak najväčšie zastúpenie v slovenskej výprave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM