Monika Obrtalová Rôzne

Športová hala sa zmenila na mačaciu arénu

V Banskej Bystrici sa tento víkend koná podujatie medzinárodného charakteru. Do Športovej haly na Štiavničkách sa totiž preniesla 5. a 6. Medzinárodná výstava mačiek, kde môžu návštevníci obdivovať približne 400 týchto domácich miláčikov z rôznych kú

„Na podujatí sa stretávajú chovatelia mačiek, ktorí sú združený v chovateľských združeniach, či už na Slovensku alebo aj v okolitých krajinách,“ predstavila výstavu organizátorka Marcela Adamcová. Na akciu prišli vystavovatelia zo Slovenska, Česka, Poľska, Rakúska, a tento rok sa výstavy zúčastnili dokonca aj chovatelia z Bulharska. Záujemcovia mohli obdivovať viaceré plemená týchto štvornohých miláčikov. ,,My sme prišli ukázať návštevníkom našu šesťmesačnú Britskú činčilu, ktorá je jediná na Slovensku, preto sme nesmierne radi, že ju máme," pochválila sa jedna z chovateliek.

Na dvojdňovej výstave majú návštevníci možnosť vidieť takmer 400 mačiek rôznych rás. Na posudzovanie a hľadanie najkrajších mačiek sú na výstave prítomní posudzovatelia z Dánska, Fínska, Ruska, Slovenska a Estónska. Tohtoročné podujatie je už treťou výstavou v Banskej Bystrici, preto sa nej pravidelne zúčastňujú aj chovatelia, ktorí získali úspechy na mnohých svetových výstavách. Na podujatie prišla aj vystavovateľka v sprievode deviatich Bengálskych mačiek: ,,Mnohým ľuďom sa 9 mačiek zdá veľa, no pre mňa nie. Mám ich v pracovni, obývačke, v spálni, jednoducho všade," s úsmevom dodala.

ddk

macky
24
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM