Monika Obrtalová Krimi

Spolu s kamarátom zmlátili muža

Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici obvinil zo zločin lúpeže a z prečinu porušovania domovej slobody 21-ročného Karola a 17-ročného Róberta z Hrochote. V stredu večer od 19.00 do 21.00 hodiny spoločne vnikli cez neuzamknuté vchodové dvere do rodinného do

Muža začali biť päsťami, kopali ho na posteli a neskôr aj na zemi, pričom od neho pýtali peniaze. Potom ho prehľadali a z náprsného vrecka oblečenej mikiny mu vybrali okolo 35 eur a zo stola vzali ďalších 12 eur. Poškodenému spôsobili pohmoždenia a krvné podliatiny na hlave, tvári, ľavom hrudníku a ramene s predpokladanou dobou liečenia viac ako 7 dní. V ten istý večer okolo 23.00 hodiny sa obvinení vrátili do domu poškodeného a prišli aj s ďalšími 3 osobami, pričom hľadali opasok, ktorý tam mali pred tým stratiť.

Do domu vnikli neoprávnene a zotrvali tam aj napriek nesúhlasu majiteľa. Z prečinu porušovania domovej slobody poverený príslušník obvinil 31-ročného Jozefa z Banskej Bystrice, 16-ročnú Janu a 16-ročného Dalibora z Hrochote. Obvinení Karol a Róbert boli umiestnení do policajnej cely a bol spracovaný podnet na ich vzatie do väzby. Za zločin lúpeže hrozí trest odňatia slobody na 3 až 8 rokov. Za prečin porušovania domovej slobody hrozí trest odňatia slobody na 1 až 5 rokov. Obvineným, ktorí sú mladiství, sa trest znižuje na polovicu.

Zdroj: KRPZ Banská Bystrica

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM