Správy

Špičkové športovisko za 13 miliónov eur? Atletický štadión v Bystrici čaká premena

Ministerstvo plánuje zrekonštruovať priestory hlavného tréningového štadióna, ale aj priestory tribún, areálových a prístupových komunikácií aj plochy zelene.

Ilustračný obrázok k článku Špičkové športovisko za 13 miliónov eur? Atletický štadión v Bystrici čaká premena
Zdroj: TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR za takmer 13 miliónov eur zrekonštruuje atletický štadión Vojenského športového centra (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Areál chce prebudovať na špičkové športovisko. Návrh na začatie obstarávania rekonštrukcie schválila vláda SR na svojom stredajšom rokovaní.

„Športovisko bude po novom spĺňať súčasné technické normy, ako aj kritéria Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre medzinárodné a národné súťaže. Rezort obrany areál, do ktorého sa roky neinvestovalo, prebuduje na špičkové športovisko,“ informoval rezort obrany.

Ministerstvo plánuje zrekonštruovať priestory hlavného tréningového štadióna, ale aj priestory tribún, areálových a prístupových komunikácií aj plochy zelene. Ukončenie prác je plánované do konca roka 2020. Predpokladané náklady na rekonštrukciu sú vo výške takmer 13 miliónov eur vrátane DPH.

Rezort ozrejmil, že zrekonštruovaný atletický štadión bude tiež spĺňať podmienky certifikácie UEFA pre futbalové štadióny kategórie 2 s predpokladanou kapacitou štadióna približne 4000 miest na sedenie.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM