Marcel Páleš Kultúra

Spev dolu hlavou z konštrukcie pódia či pri jazde bicyklom: Už čoskoro z Bystrice!

Nadšenci hudobných legiend a výborných koncertov sa môžu tešiť. V Banskej Bystrici sa v každú decembrovú stredu budú môcť preniesť na veľké koncertné pódiá a vychutnať si tak atmosféru živých koncertov.

Ilustračný obrázok k článku Spev dolu hlavou z konštrukcie pódia či pri jazde bicyklom: Už čoskoro z Bystrice!
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Hudobné átrium ŠVK v Banskej Bystrici pripravilo pre hudobných nadšencov prehliadku projekcií koncertných záznamov hudobných legiend. Budú v každú decembrovú stredu o 15:30 v Štátnej vedeckej knižnici na Lazovnej. 4. decembra 2013 o 15:30 hod. sa uskutoční prvý.

Na úvod Peter Gabriel

Prvý záznam z koncertu bude v podaní (anglického speváka, hudobníka a bývalého člena skupiny Genesis) Petra Gabriela – Growing Up Live v talianskom Miláne. Koncert bol snímaný 26. kamerami, sprevádzala ho jedinečná dramaturgia a výpravnosť, spolupracoval na ňom divadelný režisér Robert Le Page, ktorý sa už Gabrielovi osvedčil na Secret World Tour v roku 1993.

Peter Gabriel sa na Growing Up Live predstaví v skvelej muzikantskej forme. Na koncerte zaznejú skladby Here Comes The Flood, Darkness, Secret World, Red Rain, ale aj povznášajúca Sky Blue s černošskými vokalistami z Alabamy. Pódium sa pri jednotlivých piesňach obmieňa, aby vystihovalo náladu skladby.

Spievanie počas pohybu na bicykli

Diváci tak budú svedkami efektnej The Barry Williams Show, v titulnej skladbe Growing Up uvidia Gabriela pohybovať sa po javisku v „striebornej guli“ (Zorb ball), klasiku Solsbury Hill odspieva pohybujúc sa na bicykli, Sledgehammer naopak v efektnej svietiacej bunde.

Vrcholom predstavenia bude skladba Downside Up, ktorú spoločne s dcérou Melanie zaspievajú prechádzajúc sa po vrchnej konštrukcii javiska hlavou dole.

Ďalej pripravované záznamy:

  • 11.12.2013 o 15:30 hod. – DIANA KRALL (Live in Rio)
  • 18.12.2013 o 15:30 hod. – LEONARD COHEN (Live in London)
Spev dolu hlavou z konštrukcie pódia či pri jazde bicyklom
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM