Rôzne

Špeciálne vozidlá si dajú u nás repete: Do Bystrice sa opäť vrátia Google autá!

Po slovenských cestách začnú opäť jazdiť špeciálne Street View autá. Podarilo sa nám zistiť, že okrem iných miest zavítajú aj do Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Špeciálne vozidlá si dajú u nás repete: Do Bystrice sa opäť vrátia Google autá!
Zdroj: TASR

Autá, na aké bežne len tak nenarazíte. V Banskej Bystrici budeme mať možnosť opäť na vlastné oči zahliadnuť naozaj špeciálne vozidlá. Do mesta sa totiž vrátia Google autá. Tie zavítajú aj do ďalších slovenských miest.

Cieľom je aktualizovať snímky Street View na Mapách Google, ako aj fotografovať ďalšie významné lokality, ktoré ešte doteraz neboli nasnímané. Informoval o tom Pavel Ďurík zo spoločnosti Grayling Slovakia.

Okrem verejne dostupných ciest by Google chcel zachytiť aj miesta záujmu na základe žiadostí miestnych inštitúcií, s využitím Street View batohu, tzv. Trekkera.

„Slovenskí používatelia môžu dnes vďaka Street View virtuálne navštíviť množstvo destinácií, vrátane kultúrne a historicky významných lokalít, či turisticky zaujímavých miest a prírodných krás, ako sú napríklad aj unikátne slovenské jaskyne,„ hovorí Jarda Bengl, produktový manažér Googlu a dodáva: „Keďže infraštruktúra sa neustále vyvíja, veríme, že vďaka aktualizácii Street View snímok umožníme používateľom a návštevníkom Slovenska ešte lepšiu orientáciu a poskytneme im inšpiráciu pri výletoch a dovolenkách.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM