Monika Obrtalová Kultúra

ŠpanDiv v piatok už po ôsmykrát

V obci Špania Dolina sa 12. a 13. augusta bude konať ôsmy ročník festivalu ŠpanDiv. Jeho názov je spojením slov Špania a Divadlo. Festival sa koná už od roku 2002 a je dramaturgicky rozdelený do dvoch rovnocenných blokov. Do detského bloku, ktorý pre

Ako sa uvádza na plagáte festivalu,v piatok čaká malých návštevníkov detské predstavenie Maškrtníček Divadla Maškrta. Večer sa dospelí môžu tešiť na Divadlo 3 T. V sobotnom detskom bloku sa predstavia klasické bábkové divadlo v renesančnom štýle DIVADLO ANIMARE SILVA so Žabím princom či Divadlo JAJA a jeho bábkové predstavenie Hlúpe kura. S pouličnou interaktívnou chodúľovou šou vystúpi Divadlo Harry Teater. Blok pre dospelých prinesie Operno – kabaretné soireé, predstavia sa tiež ojedinelé zoskupenie na Slovensku Funny Fellows, vokálne zoskupenie OTTO VOCE. Tešiť sa možno aj na ďalšie predstavenia Divadla bez domova či DS Jána Chalupku.

Ako priblížil dramaturg a režisér festivalu Ján Harry Haruštiak, ŠpanDiv je letné priateľské stretnutie priateľov a milovníkov divadla, avšak najmä ide o prehliadku tvorby profesionálnych i neprofesionálnych umelcov – divadelníkov, spevákov, operných spevákov, tanečníkov a rôznych iných umeleckých žánrov. „Ideovo a dramaturgicky sa organizátori snažia, aby každý rok bol na festivale zastúpený iný žáner. V tomto roku to budú spoločenské tance.“ Na podujatí sa podľa Haruštiaka zúčastňuje stále viac divákov, ktorým organizátori ponúkajú rôzne sprievodné akcie – prehliadku banského múzea, môžu tiež obdivovať prácu ľudových remeselníkov a podobne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM