Jaroslav Dodok Hokej

Spackaný záver hokeja: Barani za 13 minút vyfasovali 4 góly

Pred dobrou diváckou kulisou sa hral od úvodu hokej, ktorému nechýbalo nasadenie. Gólov sa však diváci v prvej tretine nedočkali. Bystrickí barani hoci po prestávke otvorili skóre stretnutia, zápas proti Nitre nepotiahli do úspešného konca.

Ilustračný obrázok k článku Spackaný záver hokeja: Barani za 13 minút vyfasovali 4 góly
Zdroj: TASR

V 5. min nezakončil peknú individuálnu akciu Chrenko a o dve minúty neskôr nebol na opačnej strane pred domácou bránkou úspešný ani Lamper. Obe mužstvá si v ďalšom priebehu prvej tretiny dávali pozor na chyby a ak sa aj nejaké objavili, všetko vyriešili brankári.

Ten nitriansky však kapituloval krátko po prvej prestávke. V 21. min nechala obrana domácich príliš veľa priestoru Grmanovi a obranca hostí zo strednej vzdialenosti namieril presne – 1:0. Domácich inkasovaný gól zaskočil, no Bystrica ponúknuté príležitosti na zvýšenie náskoku nevyužila. V polovici druhej časti prebrali iniciatívu domáci hráči, ale ani najväčšia šanca Tománka sa gólom neskončila.

Pozorný Slipčenko v bránke Bystrice vyriešil viacero nepríjemných situácií a pomohol svojmu tímu udržať tesný náskok po dvoch tretinách. V 45. min hrali domáci presilovku a po Kováčikovej nevydarenej strele dorazil puk za Slipčenka Martin Segľa – 1:1. Radosť domácich divákov ešte neutíchla, keď už o 13 sekúnd neskôr Mašlonka prihral pred bránku Stümpelovi, ktorý zblízka poslal domácich do najtesnejšieho vedenia.

Po ďalšej šanci domácich vznikla potýčka, po ktorej v zápase dohrali domáci Kováčik i brankár hostí Slipčenko. V euforickej atmosfére pridal v 52. min Chrenko tretí gól Nitry, ale hostia sa stihli vrátiť do zápasu. Päť minút pred treťou sirénou strelil gól Novajovský, ktorý zblízka využil presilovku.

Dôležitý štvrtý presný zásah Nitry dosiahol už o tri minúty König, ktorý tvrdou strelou prekonal Dzubinu. Hostia v závere skúsili hru bez brankára, ale skóre sa už nezmenilo.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM