Jakub Forgács Správy

Sovičky ZACHRAŇUJÚ životy: Malých pacientov strážia INTELIGENTNÉ ponožky, FOTO

Špeciálna ponožka bude pomocou najmä na jednotke intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti, kde sa starajú o predčasne narodené a choré novorodeniatka.

Ilustračný obrázok k článku Sovičky ZACHRAŇUJÚ životy: Malých pacientov strážia INTELIGENTNÉ ponožky, FOTO
3
Galéria

Vďaka OZ Malíček strážia najmenších pacientov II. Neonatologickej klinky SZU inteligentné ponožky Owlet Smart Sock 3. Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta o tom informovala na sociálnej sieti.

Ponožka, „sovička“ podľa slov nemocnice sleduje v reálnom čase najdôležitejšie ukazovatele zdravia bábätka – pulzovú frekvenciu a hladinu kyslíka. Namerané hodnoty sa odosielajú priamo do aplikácie v telefóne. "Ak by potrebovalo bábätko pomoc našich zdravotníkov, aplikácia ich na to okamžite upozorní,“ píše.

Sovička bude pomocou najmä na jednotke intenzívnej a resuscitačnej starostlivosti, kde sa starajú o predčasne narodené a choré novorodeniatka.

„Okrem inteligentnej ponožky dostali naši drobci aj nové hniezdočká na spinkanie, knižky a ďalšie drobnosti pre nich a ich rodičov. Ďakujeme Malíček, podporujeme rodiny s predčasne narodenými deťmi a Owlet Slovensko za pomoc pre našich najmenších pacientov,“ dodala nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Najmenších pacientov strážia inteligentné ponožky
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM