Monika Obrtalová Hokej

Šokujúca prehra 15 sekúnd pred koncom!

Hoci hokejistov Banskej Bystrice doteraz kríza obchádzala, už došlo aj na nich. Posledné zápasy sa im vôbec nedarí podľa predstáv a ich druhá priečka začína byť ohrozovaná druhým Popradom. Ten sa po poslednom kole priblížil k Baranom o ďalší bod, keď

HC'05 B. Bystrica – MHC Martin 3:4 (1:2, 1:1, 1:1)

Góly: 3. Sýkora, 25. Rumpel, 54. Tománek – 8. Appel, 15. Jabrocký, 23. Macejka, 60. Jonák

Rozhodcovia Ország, Stricker (Švajč.) – Novák, Šefčík, vylúčení 5:6, presilovky 2:1, v oslabení 0:0, 1617 divákov.

V 3. min sa asi nikto v preriedenom hľadisku nedomnieval, že v úvodnej tretine potiahnu domáci za kratší koniec. Hneď v prvej presilovke Sýkora perfektne pred bránkou tečoval strelu Cebáka a prekonal Dzubinu. Aj v ďalšom priebehu sa domáci dostávali častejšie pred svätyňu hostí a Dzubinu neustále zamestnávali. Po prečíslení a spolupráci s Tománkom nevyužil v oslabení šancu Hudec, gól si pýtala aj ďalšia individuálna akcia Tománka. V 8. min z nenápadnej situácie hostia vyrovnali, Appel trafil z uhla bekhendom presne do ‚vinkľa‘ Šimonovičovej bránky a keď v 15. min Jabrocký v presilovke úplne voľný pred bránkou zužitkoval nahrávku Urama, ‚barani‘ mali o čom cez prestávku rozmýšľať.

V 22. min vyťažil Hvila ďalšiu šancu domácich, puk na dlhú hokejku však do bránky nedotlačil. V 23. min po skončení martinskej presilovky opäť spoza bránky Appel našiel Macejku a Šimonovič po jeho strele bez prípravy po ľade kapituloval tretíkrát. Záchranné lano vykúzlil pre Bystričanov v 25. min v páde Rumpel, keď dorazil vyrazený puk po strele Kútneho. Menej úspešný vo veľkej šanci sa ocitol v 30. min Heizer, o šesť minút neskôr v skrumáži Paľov, no domáci stále len túžili po vyrovnávajúcom gó­le.

V záverečnej tretine sa obe mužstvá snažili streliť dôležitý gól, v 46. min zlyhal v tomto úsilí hosťujúci Macejka, v 48. min domáci Šechný trafil žŕdku. Spytovať svedomie si mohol v 53. min Uram, Šimonovič sa však okabátiť nedal a nádeje ‚baranov‘ udržal. Zápas dospel nakoniec do dramatického vyvrcholenia, v 54. min po vylúčení Berana v presilovke Tománek zakončil spoluprácu s Hudecom a zaslúžene zrovnal skóre. Po tom, čo Kútny štyri minúty pred koncom pocvičil Dzubinu a Martinčanom s tromi formáciami už dochádzali sily, sa zápas nakoniec do predĺženia nedostal, lebo po chybe Bira 15 sekúnd pred koncom rozhodol o víťazstve Martinčanov, prvýkrát v sezóne proti ‚baranom‘, Jonák strelou takmer od modrej.

Zdroj: TASR

Šokujúca prehra 15 sekúnd pred koncom!
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM