Jakub Forgács Správy

Snehu je málo, možností pre bežkárov ubúda: KDE pri Bystrici sú stále dobré podmienky?

Chystáte sa víkendovať na bežkách? Takto to aktuálne vyzerá na tratiach v okolí Banskej Bystrice.

Ilustračný obrázok k článku Snehu je málo, možností pre bežkárov ubúda: KDE pri Bystrici sú stále dobré podmienky?
Zdroj: TASR

Počasie si pre bežkárov pripravilo na prelome rokov nemilé prekvapenie a trate zostali takmer bez snehu. Záhradnícke a rekreačné služby mesta Banská Bystrica (ZAaRES) o tom informujú na svojej facebookovej stránke so slovami, že štvrtkové ochladenie už prinieslo len asi tri centimetre snehu, čo síce mierne pomohlo, no situáciu nezachránilo.

Kde sú dobré podmienky?

„Trate na Šachtičkách a Malom Šturci sú nezjazdné a opäť tu čakáme na minimálne 20 cm snehu, aby sme mohli trate upravovať,“ píše ZAaRES.

„V Kremnických vrchoch situáciu v teréne chlapi vo štvrtok preverovali. Trate Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec sú zjazdné. Nový sneh podmienky mierne vylepšil, no podľa slov strojníkov je ho stále málo na to, aby na trate mohli vyraziť ratraky z Králikov, či zo Skalky. Miestami sú podmienky na úpravu vhodné, no na veľa miestach zostala na tratiach len tenká ľadová škrupina, ktorú by ratrak pri prechode pásmi rozsekal a podmienky ešte zhoršil,“ uvádza sa na stránke s tým, že sa čaká na sneženie.

„Celkom dobré podmienky sú ale na Kordíckej zvážnici a v okolí štadióna na Skalke, kde sa trate upraviť podarilo. Všade si však treba dávať povrch na tvrdý podklad,“ potešil ZAaRES na záver.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM