Marcel Páleš Správy

Snehová kalamita v Bystrickom okrese: Výdavky za mimoriadnu situáciu nám preplatí vláda

Nie je to tak dávno, čo sme bojovali so snehovými nádielkami aj v našom okrese. Vládou čerstvo schválený návrh umožní uvoľniť finančné prostriedky na úhradu výdavkov za záchranné práce v podobných mimoriadnych situáciách.

Ilustračný obrázok k článku Snehová kalamita v Bystrickom okrese: Výdavky za mimoriadnu situáciu nám preplatí vláda
Foto: Marcel Páleš / Zdroj: Dnes24.sk

Vláda na návrh Ministerstva vnútra (MV) SR uvoľní finančné prostriedky na úhradu výdavkov spojených so záchrannými prácami počas mimoriadnej situácie ako zosuv pôdy, snehová kalamita či problémy s dodávkou pitnej vody. Vyplýva to z návrhu, ktorý dnes schválila vláda SR.

Vyše 565 tisíc € dotknutým mestám a obciam

Mestá a obce dostanú spolu 565 207,86 €. Peniaze pôjdu z kapitoly Všeobecná pokladničná správa. „Finančné prostriedky sa odporúča poukázať do rozpočtovej kapitoly MV SR, ktoré následne zabezpečí ich presun do rozpočtov dotknutých obvodných úradov, miest a obcí v čiastkach podľa verifikácie výdavkov na záchranné práce,“ uvádza sa v predkladacej správe.

Pod Urpínom za snehovú kalamitu

Vláda uhradí výdavky napríklad za zosuv pôdy v meste Košice, snehovú kalamitu v postihnutých obciach na území Obvodných úradov Banská Bystrica, Spišská Nová Ves, Námestovo, Poprad, Žilina, Dolný Kubín, Svidník a Brezno, Stará Ľubovňa, Košice-okolie, Dunajská Streda, Komárno a v obci Vyšná Boca.

Rovnako aj výdavky spojené s problémami s dodávkou pitnej vody v obciach Prihradzany, Sútor, Ipeľský Sokolec a v postihnutých obciach na území Obvodného úradu Prešov.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM