Jakub Forgács Správy

SMUTNÝ pohľad z kopcov nad Bystricou: Aká vyzerajú OBĽÚBENÉ bežkárske trate? FOTO

Piatkový servis pre bežkárov nie je veľmi pozitívny. Kde je dostatok snehu a ktoré trate sa upraviť nepodarilo?

Ilustračný obrázok k článku SMUTNÝ pohľad z kopcov nad Bystricou: Aká vyzerajú OBĽÚBENÉ bežkárske trate? FOTO
6
Galéria

Predpoveď počasia na nasledujúci víkend nevyzerá pre bežkárov veľmi priaznivo. „Na sobotu predpoveď počasia hlási aj pre Skalku aj pre Donovaly celodenný dážď. Výrazného ochladenia sa dočkáme v priebehu nedele, kedy sa má náhle a prudko ochladiť a zároveň majú prestať zrážky. Tu upozorňujeme bežkárov na pravdepodobnú veľmi rýchlu zmenu podmienok. Premočené trate v priebehu nedele premrznú a zľadovatejú. Ak budete ráno vyrážať za odmäku, popoludní už môže byť ľadovo,“ uviedli Záhradnícke a rekreačné služby Mesta Banská Bystrica (ZAaRES) na sociálnej sieti.

„Preto prosíme o zváženie svojich schopností a zvýšenú opatrnosť pri pohybe na tratiach,“ upozorňuje ZAaRES.

Situácia na tratiach

Kremnické vrchy: Trate upravovali naposledy v utorok a v stredu. Počas štvrtka aj tu vytrvalo pršalo, počas noci približne od 1000 metrov pripadlo asi 3 cm snehu. V noci na sobotu by radi upravili trate Králiky – Chata nad Tajovom, Králiky – Kordícka zvážnica – Kordíky, Králiky – Skalka a Králiky – Hostinec. Na týchto tratiach je stále dostatočná snehová pokrývka. Pokiaľ sa však naplní predpoveď a bude pršať, v daždi upravovať nebudú. Malachovská zvážnica a štadión na Králikoch sa pre nedostatok snehu nebudú upravovať určite.

Starohorské vrchy: Na tratiach medzi Šachtičkami a Donovalmi sa podmienky veľmi zhoršili a už pár dní sú obmedzené pre bežkárov aj pre techniku na úpravu tratí. Miestami je stále dostatok snehu, no najmä v lesnatých úsekoch je ho už málo. V priebehu štvrtka sa ešte ratrak z Donovalov pokúsil vyraziť na trate, no pre zlé podmienky sa musel vrátiť späť. Takže na opätovné spustenie úprav potrebujú 15 – 20 cm nového snehu.

Veľká Fatra: Trasa na Malom Šturci sa momentálne nedá upravovať.

V priloženej fotogalérii nájdete zábery z piatkového rána zo Šachtičiek, štadióna na Králikoch a začiatku trate pri Chate nad Tajovom.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Podmienky na bežkárskych tratiach nie sú veľmi dobré
6
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM