Jakub Forgács Iné športy

Smutná správa zo svahov neďaleko Bystrice: Jubilejné preteky krňačiek podrazilo počasie

Milovníci zábavy na snehu prišli o obľúbenú atrakciu. Tento rok sa nakoniec nedočkáme obľúbených Krňačkových pretekov v Tureckej. Môže za to počasie.

Ilustračný obrázok k článku Smutná správa zo svahov neďaleko Bystrice: Jubilejné preteky krňačiek podrazilo počasie
Zdroj: TASR

Už od roku 1957, kedy v Tureckej vznikli preteky krňačiek, sa ich organizátori snažia o udržanie milej tradície. Žiaľ tohtoročný jubilejný 10. ročník Majstrovstiev Slovenska v Krňačkových pretekoch a 42. ročník o Cenu Krížnej sa vzhľadom k nedostatočným snehovým podmienkam v Tureckej neuskutoční.

„Preteky sa mali pôvodne konať 6. februára. Potom boli presunuté na náhradný termín, 27. februára. V piatok sme však mali stretnutie aj ohľadne pretekov a ich konania v náhradnom termíne,“ povedal pre Bystrica 24 riaditeľ preteku Michal Čillík.

„Snehu je však málo, nedá sa nám to veľmi spraviť,“ povedal Čillík o zrušených pretekoch so slovami, že za tie roky, čo sa tieto preteky konajú, už boli vymeškané nejaké ročníky pre nedostatok snehu.

Tým, ktorí sa tak tešili na preteky krňačiek, nezostáva nič iné, iba čakať do budúceho roka. Organizátori na oficiálnom webe podujatia ohlásili, že termín ich konania v roku 2017 včas ohlásia.

Počasie narobilo problémy aj furmanským pretekom ťažných koní Sielnická podkova. Tie sa mali konať v sobotu 27. februára o 9:00 na Panských lúkach v neďalekej Sielnici. Desiateho ročníku obľúbeného podujatia sa však vo februári nakoniec nedočkáme, v tomto prípade však pre dážď a blato.

Čítajte tiež:

Ak ste sa tešili na tradičné zápolenie silných koní pri Bystrici, máme zlú správu: Obľúbenú akciu nateraz zrušili, ale…

Preteky psích záprahov na Šachtičkách prilákali vyše 40 mašérov: FOTO štvornohých chlpáčov v akcii!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM