Stanislav Černák Správy

Smelé plány v Sielnici: Vyrastie neďaleko Banskej Bystrice nová nemocnica?!

V neďalekej Sielnici pripravujú smelé plány! Dedina by sa mala ďalej rozrásť, oživiť sa má aj Brestová. A možno pribudne aj nemocnica!

Ilustračný obrázok k článku Smelé plány v Sielnici: Vyrastie neďaleko Banskej Bystrice nová nemocnica?!
Zdroj: TASR

Ďalšie rozširovanie obce formou výstavby rodinných domov, oživenie rekreačnej oblasti Brestová a možno aj výstavba nemocnice – to všetko sú plány staronovej starostky Sielnice v okrese Zvolen Anny Gavajdovej na najbližšie štyri roky.

„Dedina sa za uplynulých 13 rokov zväčšila o asi 200 obyvateľov na dnešných 1354 ľudí, pričom priestor na rozširovanie tu stále je,“ povedala starostka. V jednej z lokalít sú obecné i súkromné pozemky určené na výstavbu asi 50 rodinných domov. „To by mohlo zvýšiť počet obyvateľov o ďalších 150,“ pripomenula.

Obec, ležiaca pri rýchlostnej komunikácii R1, medzi Banskou Bystricou a Zvolenom, bola kedysi známa aj svojím zimným lyžiarskym centrom na Brestovej. Aj keď sa v ňom už asi desať rokov nelyžuje, nový majiteľ vyvíja už dlhší čas aktivity na jeho oživenie.

„Postavil tam už nový hotel a tenisové kurty, rozšíril cestu a pripravuje pôdu aj pre novú lanovku,“ uviedla ďalej starostka. Počíta, že v horizonte dvoch, troch rokov by sa športovo-rekreačné centrum vzdialené od dediny asi sedem kilometrov mohlo opäť stať vyhľadávaným miestom aktívneho oddychu.

Ďalšou stavbou, ktorá môže Sielnicu v budúcnosti zviditeľniť, je nová nemocnica. So zámerom postaviť ju v lokalite neďaleko známeho hotela Kaskády oboznámila skupina investorov už aj obecné zastupiteľstvo. Nemocnica by mala vyrásť na pozemkoch, ktoré ešte donedávna vlastnila rímsko-katolícka cirkev. Zatiaľ prázdna plocha o rozlohe asi 14 hektárov sa už objavila na vlastníckom liste jednej zo zdravotných poisťovní, dodala starostka.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM