Jakub Forgács Futbal

Slovenský pohár spoznal pod Urpínom semifinalistu: Proti Šali sa blysol dvojgólový Faško

V Slovnaft Cupe to banskobystrickým futbalistom ide ako nožu cez maslo. Cez svojich súperov sa Dukla dokázala dostať až do štvrťfinále, kde narazila na Šaľu. Tej čelila na domácom trávniku.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár spoznal pod Urpínom semifinalistu: Proti Šali sa blysol dvojgólový Faško
Zdroj: TASR

V štvrťfinálovom zápase Slovnaft Cupu Dukla Banská Bystrica zdolala Duslo Šaľa vysoko 4:1 a bez väčších problémov postúpila do semifinále. Pečať zápasu udelil Faško, ktorý strelil dva góly v rozpätí dvoch minút a od 13. minúty boli domáci jasným pánom na ihrisku. Jednoznačný výsledok prikrášlili v 59. minúte Balko po najvydarenejšej akcii zápasu a v 70. min hetrikom po strele z priameho kopu Faško. Dočkali sa aj hostia v 90. min po čestnom góle Nurkoviča.

Duklu od súpera veľa neodlišovalo, drží koncové svetlo vo Fortuna lige, kým Šaľania s druhou priečkou si v minulom kole 2. ligy už zabezpečili účasť v nadstavbovej prelínačke. Napriek tomu sa však rozdiel dvoch súťaží dosť prejavil. Dukla v optimálnom jarnom počasí akoby mala o pár kíl menej, behala ľahšie, útočila priamočiarejšie a viac sa jej darilo aj v kombináciách.

V 9. min Faško prvýkrát v zápase ohrozil brankára Kolmokova strelou z diaľky, no menej umiestenou priamo do stredu. Až potom nastali v dvojminútových periódách jeho pravé chvíle, pri prvom zastavení využil v 11. min chybu Ďatka a krátkym náprahom skóroval, v 13. min sa rútil spolu so Šovčíkom v prečíslení na bránku súpera, síce neprihral, no presadil sa individuálne a presne zakončil. Dva góly v rýchlom slede Šalania len ťažko rozchodili, v útoku boli málo nebezpeční a jedine Matič, keď loptu brankár Ďurčo podbehol, mohol v 31. min skórovať, keby mieril presnejšie a trafil bránku.

Po zmene strán a po spolupráci so Šovčíkom chýbalo len málo, aby si v 50. min Faško vychutnal hetrik. Na druhej strane Nurkovič prudkou strelou vyskúšal Ďurča a domáci Balko o minútu neskôr tiež prinútil Kolmokova k vážnemu zákroku. Najkrajšiu akciu vymyslel v 59. min hráč zápasu Faško. Dlhým pasom takmer spolovice ihriska našiel vpredu Balka a zrodil sa z toho utešený tretí gól v sieti Šale. Korunu svojmu výkonu nasadil Faško v 70. min parádnou strelou z priameho kopu do vzdialenejšieho horného kúta, v 90. min sa dočkali aj hostia po akcii Matiča a góle Nurkoviča do prázdnej bránky.

Dukla B. Bystrica – Slovan Duslo Šaľa 4:1 (2:0)

  • Góly: 11. a 13. Faško, 59. Balko, 70. Faško – 90. Nurkovič
  • Rozhodca: Valášek
  • ŽK: Marinkovič – Tomiš, Fehervári
  • 568 divákov
  • Dukla B. Bystrica: Ďurčo – Gálik, Vajda, De Vito, Savič – Willwéber (58. Polievka) – Balko, Kapor, Marinkovič (46. Kupec) – Šovčík (67. Fajčík), Faško
  • Slovan Duslo Šaľa: Kolmokov – Fehervári, Čirik, Ďatko, Tomiš – Popovič (81. Galbavý), Konopásek (46. Nagy), Rehák, Matič, Szabó (40. Kochan) – Nurkovič

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM