Jakub Forgács Futbal

Slovenský pohár spoznal ďalšieho osemfinalistu: V stretnutí Dukly s Bardejovom o ňom rozhodol jediný gól

Bystrickí futbalisti začali na trávniku Bardejova proti dobre brániacim domácim sebavedomo. Obraz hry sa zmenil po výmene strán. Napriek tomu sa z gólu tešilo len jedno mužstvo.

Ilustračný obrázok k článku Slovenský pohár spoznal ďalšieho osemfinalistu: V stretnutí Dukly s Bardejovom o ňom rozhodol jediný gól
Zdroj: TASR

Ako informuje oficiálny web FK Dukla Banská Bystrica, domáci začali s rešpektom zo zabezpečenej obrany, nepúšťali sa do útočenia. Sebavedomá Dukla kontrolovala priebeh hry na polovici domácich a využila azda jedinú chybu v jej zadných radoch. V trinástej minúte po nakrátko zahratom rohovom kope osamelý Wojnar napriahol spoza pokutového územia a prekvapil domáceho brankára Molčana, cez ktorého preletela lopta do siete. Po štvrťhodine mohlo byť vyrovnané, keď sa Grohoľová bomba spoza šestnástky odrazila od brvna. Tempo hry v nasledujúcich minútach nezodpovedalo kvalitám mužstiev. Aktívnejší boli domáci, no bez želaného efektu. Prvoligisti dokázali rýchlejšie zakombinovať a kontrovať, ale v koncovke boli útočníci Seje i Polievka bezradní.

Po prestávke sa obraz hry zmenil, Partizán sa častejšie dostával pred súperovu bránu, no vysokí hráči Dukly im toho veľa nedovolili. Na druhej strane Seje mohol rozhodnúť, lenže netrafil domácu bránu. Príležitosti sa chopil Partizán po hodine hry, no vyrovnania sa nedočkal. Brankár Dukly Boroš podržal stredoslovákov. Poradil sa nielen so strelou Reváka a dorážkou, no riešil aj ďalšie dve situácie po brejkoch. Aj keď v závere domáca obrana urobila chybu, súper ponúknutú príležitosť nevyužil.

Hlasy po zápase

Tréner Berdejova Rastislav Kica bol smutný z toho, že o výsledku rozhodol jediný gól: „Dostali sme lacný gól, ktorý by v takomto zápase nemal byť rozhodujúci. Mali sme dobrú príležitosť na vyrovnanie, lenže absentovala nám hrá pri čiarach, kde sme mali v pláne dostať sa cez obranu súpera. V strede obrany sme to mali ťažké cez vysokých obrancov. Po prestávke sme sa dostali aj na dostrel, no brankár Boroš podržal Duklu. Zápasu skôr svedčala remíza.“

Kormidelník Banskej Bystrice Štefan Rusnák priznával, že viac mysleli na najbližší prvoligový duel: „V piatok hráme s Podbrezovou a tu sme dali príležitosť hráčom, ktorí hrávali menej, viaceré opory sme nechali doma. Bardejov má kvalitu, čo sa ukázalo v druhom polčase, keď sme málo podržali loptu a súper mal dve, tri príležitosti. Pre nás je dôležité, že si hráči dokázali trošku zdvihnúť sebavedomie.“

Partizán Bardejov – Banská Bystrica 0:1(0:1)

  • Gól: 13. Wojnar. ŽK: Kica – Seje
  • Partizán Bardejov: Molčan – Kutlík 71. Pyda), Berecký, Staš, Palša, S. Kica – Grohoľ, L. Zápotoka, Revák (77. Stachura), Gagnon – Guľa ( 79. J. Zápotoka)
  • FK Dukla: Boroš – Vajda, De Vito, Adámik, Savič – Peňaška, Polievka (62. Kupec), Wojnar (81. Dolný), Šumský, – Saje, Balko (69. Paška)

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM