Marcel Páleš Šport

Slovenská výprava plavcov svetovo vďaka Dukle: Dve medaily pre Klobučníka (23)

Slovenská výprava plavcov sa v utorok vrátila zo Svetového pohára v krátkom bazéne v Dubaji a Dauhe. Zásluhou Tomáša Klobučníka (23) priviezli pod Tatry dva cenné kovy.

Ilustračný obrázok k článku Slovenská výprava plavcov svetovo vďaka Dukle: Dve medaily pre Klobučníka (23)
Zdroj: TASR

Klobučníkovi sa podarilo striebro z finále na 200 m prsia a bronz z pretekov na 100 m. Dvadsaťtriročný reprezentant preto po návrate netajil spokojnosť.

Na masáže do Bystrice

„Sú to moje prvé medaily zo SP, takže som spokojný a šťastný. Dúfam však, že nie sú posledné. Aj keď to neboli síce osobné rekordy, ale vzhľadom na túto časť sezóny hodnotím svoje výkony ako dobré. Musím však priznať, že som sa obával, ako zaplávam, a trošku som aj prekvapený, že sa mi podarilo priniesť medaily,“ uviedol Klobučník, ktorý verí, že forma bude gradovať a vyvrcholí na decembrových majstrovstvách Európy v Dánsku.

„Teraz už myslíme na ME. Tam by mali byť tie časy najlepšie. Aj čo sa týka konkurencie, určito to bude v Dánsku ,ostrejšie'. Už dnes odchádzam do Rakúska, kde trénujem. Som tiež členom Dukly Banská Bystrica, kde chodím na masáže a regeneráciu, takže sa budem snažiť skĺbiť prípravu aj s pobytom doma. Verím, že sa na ME prebojujem minimálne do finále a spravím všetko preto, aby som bol čo najvyššie.“

Medaily nadchli aj plaveckú prezidentku

Svojimi výkonmi sa zahanbiť nenechala ani zvyšná časť výpravy, hoci ich výkony na medaily nestačili. Andrea Podmaníková vytvorila juniorský rekord v rozplavbách a finále na 100 m prsia. Katarína Listopadová zase zaplávala v historicky prvej slovenskej miešanej štafete na 4×50 m polohové preteky v Dauhe nový slovenský seniorský rekord na 50 m znak časom 27,87 s.

Výsledky nadchli aj prezidentku Slovenskej plaveckej federácie Irenu Adámkovú, ktorej sa podľa vlastných slov splnili všetky sny. „Čo viac si môžem želať, ako mať jedno striebro a jeden bronz, slovenské rekordy a zároveň aj splnené limity na ME? Je to aj o to cennejšie, že ich zaplávali juniori. Seniori ich už majú dávnejšie, ale je skvelé, že to dokázali aj tí ,mladší',“ dodala Adámková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM