Marcel Páleš Šport

Slovenská krčma v Banskej Bystrici žije hokejom: Slovákom naďalej veria!

Hokejový ošiaľ v tieto dni postihuje väčšinu Slovákov. Aj v Banskej Bystrici sa počas zápasov MS 2013 plnia podniky. Banskobystričania verne povzbudzujú! Vyspovedali sme ich...

Ilustračný obrázok k článku Slovenská krčma v Banskej Bystrici žije hokejom: Slovákom naďalej veria!
Zdroj: TASR

Dnes slovenských chlapcov čaká náročný zápas s Ruskom. Avšak aj oslovení fanúšikovia zo Slovenskej krčmy Mladosť v Banskej Bystrici veria, že na nich máme..

Keď sa chce, tak sa dá…

V úvodných zápasoch Slovákov, odmysliac si výsledok s Fínskom, naši výkonmi potešili. Získali potrebné body. Pozitívne to hodnotí aj konštruktér Milan (27), ktorý sa večer chystá povzbudzovať do Mladosti: „Dosť príjemne ma naši hokejisti prekvapili, v príprave, aj v prvých zápasoch."

A ako to vidí teraz, po posledných dvoch prehrách? Máme šancu na medailu? „Nič nie je nemožné! Bolo by to príjemné prekvapenie a aj znak toho, že keď sa chce, tak sa dá. Prial by som im to.“

Zimomriavky pri výbuchoch radosti

Skúsme sa však na vec pozrieť aj zo strany tých, ktorí sa starajú o pohodlie fanúšikov. Cez Majstrovstvá sveta v hokeji majú vždy plné ruky práce. Aj pre nich je to príjemné obdobie?

„Ja mám toto obdobie veľmi rada a to nie len ako čašníčka. Síce je práce možno trocha viac, ľudia si zvyknú rezervovať stoly už skôr, ale vždy nás je za barom dosť, aby boli všetci spokojní,“ odpovedala nám sympatická Róberta (20), čašníčka v Slovenskej krčme Mladosť vo Fončorde.

Ako čašníčka môže neraz pozorovať radosť či smútok prítomných. „Reakcie hľadiska pri zápasoch sa nedajú nevšímať. Koľkokrát, keď sa našim zadarí a dajú gól, mám pri výbuchoch radosti zimomriavky.“

Čo našim chýba?

Avšak posledné dva zápasy neboli pre fanúšikov potešujúce. Predstavovali sme si ich najmä z pohľadu výsledkov inak. Kde je problém? „Koncovka nám chýba, premieňanie striel na góly, ale to je záležitosť posledných rokov, a je to vidieť najviac tento rok…“ vyjadril sa študent UMB Jakub (22)

„Ak sa naši chlapci posnažia, je tam šanca, že ich môžeme poraziť!“ verí slovenským chlapcom študent Jakub. „Dúfam, že smola z posledných zápasov bola len kvôli tomu, že sa hľadajú, a že Rusov porazíme! Lebo vieme hrať proti silným! A ja im aj napriek posledným neúspechom verím,“ dodal konštruktér Milan.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM