Monika Obrtalová Rôzne

Sliač má nové golfové ihrisko

Na Slovensku pribudlo v poradí siedme 18-jamkové golfové ihrisko. Vzniklo na letisku Tri duby v Sliači. Stoja za ním členovia klubu GCC Hron, ktorý tento rok oslávi 10. výročie od svojho vzniku.

„Golfový klub GCC Hron má síce desať rokov, ale domovské sídlo získal až v roku 2004, keď na mieste bývalého majera pri letisku Sliač vznikol krytý driving, čiping a pating,“ povedala v piatok TASR pri príležitosti otvorenia ihriska členka prezídia klubu Iveta Bieliková. Prvá deviatka – ťahajúca sa popri Hrone – vznikala ďalšie štyri roky. Znormovaná a otvorená bola v roku 2008. Druhá deviatka sa začala stavať v septembri 2009. Obe ihriská sa po dokončení skombinovali a vzniklo 18–jamkové ihrisko s parom 70.

Ihrisko získalo prostriedky z eurofondov na zhruba polovicu nákladov, ktoré boli viac ako jeden milión eur. Jeho výhodou je, že bolo plánované ako celok. Má niektoré zaujímavosti, napríklad v prvej deviatke nie je žiadna päťpárová jamka, v druhej deviatke sú hneď tri. Napriek tomu sa nedá určiť, ktorá z „deviatok“ je náročnejšia, obe vyžadujú presnosť a predvídavosť. Veľká časť z fervejí je lemovaná suchou alebo mokrou vodou, gríny sú z viacerých strán „chránené“ pieskami či biotopmi. Spolumajiteľ ihriska a viceprezident klubu Miroslav Hatara deklaruje, že dva najdôležitejšie zámery ihriska a klubu sa nemenia. Ihrisko Tri duby je verejné golfové ihrisko, otvorené a dostupné pre všetkých. Hlavná pozornosť v klube sa venuje juniorom, mladým golfistom i celkom malým deťom.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM