Jaroslav Dodok Rôzne Rôzne

Sledujú novinárov aj poslaneckých kolegov... a kto je rekordérom? Škantár, Klus či Konárik prehovorili o Facebooku

Na sociálnej sieti sú aktívni a niektorí pri ňom strávia hodiny denne. Fanúšikom často dovolia nazrieť aj do súkromia. Ukážeme vám, ktorý poslanec prekvapil fotografiou v ľadovej vode a kto je v našom zastupiteľstve facebookovým rekordérom.

Ilustračný obrázok k článku Sledujú novinárov aj poslaneckých kolegov... a kto je rekordérom? Škantár, Klus či Konárik prehovorili o Facebooku
Zdroj: Facebook

Iba prednedávnom ste sa na našom spravodajskom portáli mohli dočítať, čo všetko zdieľajú na svojich facebookových profiloch primátor Ján Nosko a viceprimátor Martin Turčan. Rozhodli sme, povenovať tejto téme ešte viac. Tentoraz vám prinášame zaujímavosti zo sociálnej siete od banskobystrických poslancov.

Podnety od občanov

Takmer 300 fanúšikov má na Facebooku banskobystrický poslanec Michal Škantár. Posledne sa na svojom profile tešil z diskusie na tému parkovania, ktorá sa uskutočnila v Sásovej. "Facebook vnímam ako za jednu z mojich najkľúčovejších foriem kontaktu s občanmi,“ povedal pre spravodajský portál Bystrica24. Vo svojich príspevkoch sa snaží ľuďom priblížiť všetko dôležité, čo sa v Bystrici deje.

"Ľudia v dnešnej dobre veľmi radi komunikujú cez Facebook. Pravidelne mi takto píšu rôzne podnety, ktoré v online komunikácii riešime,“ odpovedal na otázku, či mu táto sociálna sieť pomáha v práci poslanca. Michal Škantár však Bystričanom pred pár dňami odkryl aj svoje súkromie. Zazdieľal fotografiu, na ktorej sa spolu s viceprimátorom Jakubom Gajdošíkom kúpu v ľadovej vode.

Nie každý poslanec však má svoju verejnú Facebook stránku. Ladislav Topoľský patrí medzi tých, ktorí majú vytvorený len svoj osobný profil. Na prvý pohľad sa môže zdať, že ste natrafili na horolezca. Na profilovej fotke má v pozadí skalnatý útes, na hlave prilbu.

4 hodiny denne

Medzi facebookových rekordérov patrí spomedzi bystrických poslancov Martin Klus, ktorý je v zastupiteľstve len svoje prvé volebné obdobie. Stíha však komunikovať na svojom súkromnom profile, Facebook stránke aj v skupine. Spolu ho tak sleduje viac ako 5 000 ľudí. Aktívna komunikácia so svojimi voličmi mu pred mesiacom pomohla na ceste do Národnej rady.

"Ja som asi trošku neštandardný typ,“ smeje sa, keď sa ho opýtame, ako často je na Facebooku. "355 dní v roku cca 4 hodiny denne,“ odpovedá. Komunikuje tak nielen s Bystričanmi, ale aj s fanúšikmi z celého Slovenska. Informuje ich o svojej práci pre mesto aj krajinu. "Sem tam ma zaujmú inšpiratívne, teda negatívne aj pozitívne, komentáre a statusy kolegov politikov a novinárov,“ prezradil nám.

Na chválenie sa

O niečo kritickejší je k Facebooku poslanec mesta aj kraja, Karol Konárik. "Priznám sa, že Facebook pri komunikácii s Bystričanmi až tak vo veľkej miere nevyužívam,“ reagoval na našu otázku. Prečo, ďalej vysvetľuje. "Zastávam názor, že hotová práca má hovoriť sama za seba. Obávam sa, že práca poslancov sa potom zvrháva vďaka sociálnym sieťam aj k pochváleniu sa, že som zastal pred prechodom, aj keď som nemusel. Prípadne, že som zodvihol papier zo zeme a podobne,“ hovorí na margo iných poslancov.

"Musím ale dodať, že Facebook je aktívne vnímanie pasívneho prístupu ľudí. Za oveľa podstatnejšie považujem aktívny záujem o veci verejné a záujem o dianie v komisiách,“ dodal na záver. Naša redakcia bude poslancov a poslankyne na Facebooku aj naďalej pozorne sledovať.

Čítajte tiež:

Vedenie Bystrice aktívne na Facebooku: Nosko ako fanúšik baranov, čo zarezonovalo u viceprimátora Turčana?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM