Marcel Páleš Šport

Skvelý úspech bystrického Bolta: Výbošťok je naj atletickým veteránom v Európe

Ocenenie pre Najlepšieho atletického veterána Európy 2012! Prevzal si ho v pondelok v Španielsku Banskobystričan Vladimír Výbošťok(66)!

Ilustračný obrázok k článku Skvelý úspech bystrického Bolta: Výbošťok je naj atletickým veteránom v Európe
Zdroj: TASR

V španielskom meste San Sebastian sa práve konajú halové majstrovstvá sveta veteránov. Vladimír nás reprezentuje v šprintoch na 60 a 200 metrov. Ocenenie si zaslúžil, veď nie je žiadnym nováčikom!

Výbošťok si vyslúžil prezývku ‚slovenský Bolt‘ oprávnene. Na základe vekového koeficientu dosiahol na stovke čas na úrovni svetového rekordu Usaina Bolta 9,58 sekundy. Slovenský najúspešnejší veterán na slávnostnom odovzdaní ceny zdôraznil hlavne nepoddajnosť: „Vždy sa snažím podať maximálne možný výkon, bez ohľadu na vek, čo si vyžaduje hlavne optimálne trénovať a veriť vo svoje schopnosti.“

Výbošťok získal 55 zlatých medailí na európskych a svetových vrcholoch veteránov, stal sa 6-násobným majstrom sveta, 16-krát majstrom Európy, 63-krát stál na stupni víťazov.

Najúspešnejšia sezóna bola minuloročná, v kategórii M65 na halových majstrovstvách sveta veteránov v Jyväskylä vytvoril v šprinte na 60 m svetový rekord časom 7,81 sekundy a na majstrovstvách Európy veteránov pridal v Zittau ďalší svetový rekord v šprinte na 100 m časom 12,37.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM