Michal Majer Hokej

Skvelý obrat baranov v Trenčíne!

Banskobystrickí hokejisti nastúpili v 46. kole extraligy na ľade Trenčína, ku ktorého piatemu miestu v tabuľke sa barani priblížili už len na rozdiel siedmich bodov. Napriek katastrofálnemu úvodu dokázali hokejisti spod Urpína otočiť stav z 0:3 na 4:

**Dukla Trenčín – HC'05 Banská Bystrica 4:5 pp a sn (2:0, 1:3, 1:1 – 0:0, 0:1) **
Góly: 17. Pardavý, 20. Tvrdoň, 22. Nechala, 58. Šťastný – 24., 47. Jokila, 34. Cebák, 36. Bambúch, rozhodujúci samostatný nájazd premenil Nemeček. Rozhodovali: Gašparík – Valach, Zvrškovec, vylúčení: 4:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1570 divákov.

Zisk bodov z nedeľňajšieho stretnutia by bol pre hostí veľmi dôležitým počinom, rozbehnutá Dukla si to však nepriala. Prvá tretina bola v réžii domácich, lebo hostia nastúpili len s tromi útokmi a zdalo sa, že to bude ich veľký hendikep. Prím tak hrala Dukla a ujala sa vedenia dvoma gólmi z hokejok Pardavého a Trvdoňa.

Na začiatku druhej tretiny šiel Trenčín do vedenia 3:0 a zdalo sa byť všetko jasné. No hostia rýchlo odpovedali dvoma gólmi a Bambúch ešte do prestávky stihol vyrovnať na 3:3. Dukla si pre upokojenie vlastných radov zobrala aj oddychový čas.

V tretej časti hry bola lepšia Bystrica a Jokila dostal Bystricu do vedenia. Dukla nevyužila v 43. ani 49. minúte presilovku, ale odolala náporu hostí pri vylúčení Gašparoviča. Na začiatku 58. minúty však Dukla cez Šťastného presný zásah vyrovnala a zabezpečila predĺženie. V ňom rozhodujúci gól nepadol a o víťazstve Banskobystričanov tak rozhodol samostatný nájazd Nemečka.

Róbert Kaláber, tréner Dukly: „Začali sme úspešným náporom, ktorý sme však podcenili a laxným prístupom sme hosťom umožnili otočiť stav stretnutia.“

Milan Staš, tréner Bystrice: „Po neúspešnej prvej tretine sme urobili opatrenia v taktike a vďaka strelecky disponovanému Jokilovi sme nakoniec získali dva body.“

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM