Peter Handzuš Futbal

Skvelý finiš bystrického béčka!

Po vybojovaných bodoch zo Spišskej Novej Vsi nastúpili popradskí hráči do zápasu s rezervou Banskej Bystrice s úmyslom plného bodového zisku. Rezerva Dukly však dokázala snahám domáceho tímu odolať a v závere zápasu strhla víťazstvo na svoju stranu.

FK Poprad – Dukla B. Bystrica B 0:2 (0:0)

Góly: 84. Laksík, 87. Cmarko, rozhodoval: Molitoris, 350 divákov

Už v 4. min. Kočiš potiahol loptu po krídle, odkiaľ poslal prudký center na dobiehajúcu dvojicu popradských útočníkov, no ani jeden z nich loptu nedokázal usmerniť do brány. V 10. min. mali veľkú šancu aj hráči Bystrice, keď Laksík v ofsajdom zaváňajúcej situácii prebral loptu a z hranice šestnástky krížnou strelou trafil tyč Huszárikovej brány. V 25. min. sa po dlhom Daškovom pase za hosťujúcu obranu lopty zmocnil Michlík, no skackajúcu loptu pálil z prvej mimo Ďurčovú bránu. V 31. min. sa v šanci znovu ocitli hostia a to konkrétne Považanec, ktorý strelou do stredu brány vyskúšal pozornosť popradského gólmana. V 40. min. znova Považanec prebral dlhú prihrávku od svojho spoluhráča, ktorú si následne pripravil na strelu, ale ani jeho druhý pokus našťastie nemieril do domácej brány. V 42. min. aktívny popradský zadák Daško potiahol loptu do súperovej šestnástky, kde sa kľučkami snažil obísť obranu, no tá mu loptu odkopla a odrazená skončila na kopačke voľného Michlíka, ktorý ale z blízka namieril do stredu brány, kde bol pripravený gólman rezervy Ďurčo. Polčas tohto nie veľmi atraktívneho zápasu tak skončil nerozhodne.

Druhý polčas začali Popradčania tlakom. V 55. min. mal gól na kopačke Kočiš, ktorý technickou strelou z hranice veľkého vápna namieril presne do rohu bystrickej brány, no Ďurčo efektným zákrokom loptu vytlačil nad brvno. V 61. min. Michlík potiahol krídelnú akciu, následne spätnou prihrávkou našiel Pitoňáka, ten však v snahe umiestniť loptu, nakoniec netrafil hosťujúcu bránu. V 84. min. sa stav zápasu menil, keď hostia využili ponúknutú šancu. Tandem hosťujúcich útočníkov svoju akciu dotiahol do vytúženého konca, keď Laksík najprv pohybom oklamal popradského obrancu a umiestnenou strelou otvoril skóre 0:1. Neprešli ani tri minúty a Popradčania inkasovali aj po druhý krát a to z kopačky Cmarka, ktorý svojim gólom stanovil skóre stretnutia na 0:2. Popradčania si tak ďalšou domácou prehrou znegovali dovezený bod zo Spišskej Novej Vsi a s trinástimi bodmi tak prezimujú na predposlednom mieste druholigovej tabuľky.

Text: fkpoprad.sk

Skvelý finiš bystrického béčka!
1
Galéria
pp_1106_pp-bb
8
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM