Jakub Forgács Správy

Skvelé správy pre bežkárov: Takto to pred víkendom vyzerá na tratiach pri Bystrici, FOTO

Chcete voľné dni tráviť na bežkách? V porovnaní s uplynulým upršaným víkendom čakajte podstatne lepšie podmienky.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy pre bežkárov: Takto to pred víkendom vyzerá na tratiach pri Bystrici, FOTO
7
Galéria

Vyzerá to tak, že druhý februárový víkend bude priať všetkým bežkárom. „Na kopcoch v okolí Banskej Bystrice pribudlo po stredajšom snežení okolo 15 cm snehu. Predpoveď navyše hlási krásne, slnečné a mrazivé počasie, proste ideálne podmienky,“ na svojej facebookovej stránke to uviedli Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES) mesta Banská Bystrica. ktoré sa starajú o úpravu bežkárskych tratí v okolí.

„Všetky trate v Kremnických vrchoch a okruh okolo Jelenskej skaly na Šachtičkách sme upravovali vo štvrtok dopoludnia a sú v dobrom stave. Miestami sa však včera vplyvom silného vetra vytvorili záveje,“ píše ZAaRES.

„Najbližšia úprava všetkých tratí v Kremnických vrchoch bude v noci na sobotu a podľa potreby aj v nedeľu skoro ráno,“ uvádza ďalej na stránke.

„Trate Šachtičky – Donovaly bude v sobotu ráno upravovať ratrak, ktorý pomôže roztlačiť a upraviť záveje, ktoré sa včera vytvorili. Toto by už bolo nad možnosti nášho skútra,“ dodáva ZAaRES so slovami, že tento ratrak však nemá stopovač, a preto bude upravené bez stopy na klasiku.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z úprav bežkárskych tratí v Kremnických vrchoch a okolo Jelenskej skaly!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

V OBRAZOCH: Zábery z úprav bežkárskych tratí v okolí Bystrice
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM