Jakub Forgács Správy

Skvelá správa pred zimou: Bežkárske trate v Osrblí budú aj pre verejnosť a ZADARMO

V príprave je aj špeciálny skibus z Bystrice a lyžiarske kurzy, kde je možné, že svoje know-how odovzdajú aj populárne osobnosti biatlonu ako Pavol Hurajt, Marek Matiaško či Nasťa Kuzminová.

Ilustračný obrázok k článku Skvelá správa pred zimou: Bežkárske trate v Osrblí budú aj pre verejnosť a ZADARMO
6
Galéria
Zdroj: BBSK

Národné biatlonové centrum (NBC) v Osrblí bude od tejto zimnej sezóny otvorené aj pre verejnosť. Návštevníci si budú môcť zašportovať na trojkilometrovom okruhu s umelým zasnežovaním a profesionálne upravenými traťami. Ide o výsledok spolupráce s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK). Informovala o tom Petra Šuhajdová, manažérka rozvoja destinácií z Rozvojovej agentúry BBSK.

Vítaná verejnosť

Aj keď sa strategické partnerstvo Slovenského zväzu biatlonu a Banskobystrického samosprávneho kraja len formuje, spoločne sa dohodli, že vytvoria lepšie podmienky pre využívanie areálu verejnosťou.

„Národné biatlonové centrum v Osrblí je primárne určené pre športovú prípravu členov biatlonových klubov a veľmi nás teší, že sa nám aj vďaka investícii BBSK podarilo vysnežiť okruh na štadióne rekordne skoro a športovci môžu areál využívať už od konca novembra. Najmä teraz, keď je cestovanie za snehom do zahraničia obmedzené, je táto možnosť veľmi vítaná a športovci už naplno trénujú,“ uviedol Peter Vozár, prezident Slovenského zväzu biatlonu.

Verejnosť je v NBC vítaná, je však potrebné dodržiavať prevádzkový poriadok a rešpektovať pravidlá a obmedzenia.

„Počas konania športových súťaží nie je možné pustiť na trate verejnosť ale snažíme sa, aby mimo športových podujatí našla verejnosť v Osrblí kvalitné športové vyžitie, služby aj zážitky,“ dopĺňa Vozár.

Pre návštevníkov zdarma

Ako vymenovala Šuhajdová, okrem kvalitných tratí v dĺžke tri kilometre bude v Osrblí k dispozícii vyhrievaná šatňa, sociálne zariadenia a tzv. „biatlonová obývačka“ s TV obrazovkami a výhľadom na celý areál. Požičanie športovej výstroje a kvalitnú gastronómiu poskytne blízky hotel, ktorý je zároveň ideálnym riešením pre bežkárov hľadajúcich „ski in skiout“ ubytovanie.

„Vďaka spolupráci s Krajskou organizáciou cestovného ruchu BBSK Turizmus je v príprave aj špeciálny skibus z Banskej Bystrice a lyžiarske kurzy, kde je možné, že svoje know-how odovzdajú aj populárne osobnosti biatlonu ako Pavol Hurajt, Marek Matiaško alebo dokonca Nasťa Kuzminová,“ vymenovala.

Pilotná sezóna 2020/2021 je podľa Šuhajdovej pre návštevníkov zdarma, avšak bežkári môžu podporiť upravovanie bežeckých tratí v BBSK dobrovoľným príspevkom, prípadne kúpou tematickej funkčnej čelenky.

„Sezóna pre verejnosť začína už 12.12.2020,“ dodala.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Národné biatlonové centrum Osrblie
6
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM