Rôzne Správy

Školské lavice vymenia za bystrické ulice. Študenti sa budú vzdelávať hrami

Uliať sa zo školy? Študenti dostanú v Bystrici príležitosť, vymeniť školské lavice za hru a zážitok vonku.

Ilustračný obrázok k článku Školské lavice vymenia za bystrické ulice. Študenti sa budú vzdelávať hrami
47
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zážitkové, či neformálne vzdelávanie je v posledných rokoch na vzostupe a teší sa veľkej obľúbenosti najmä zo strany študentov. Je jednou z foriem inovácií vo vzdelávaní, ktoré naše školstvo skutočne potrebujú. Potreba vzdelávania inak vyústila do projektu s názvom „Vzdelávanie zážitkom“, ktorý pochádza z dielne občianskeho združenia MAOi Inštitút pre Digitálnych Nomádov.

„Vzdelávanie zážitkom je 1-dňové podujatie pre študentov stredných škôl v Banskej Bystrici a to 30. januára 2018 so začiatkom o 9:00 na Radnici. Chceme poukázať na to, že aj vzdelávanie môže byť zábava, pokiaľ to urobíme inak. Zážitkové vzdelávanie a učenie sa hrou vonku v meste dá študentom možnosť objaviť ich silné stránky a naučí ich tímovej spolupráci“, uviedol Lukáš Franko z MAOi Inštitútu pre Digitálnych Nomádov.

Študenti stredných škôl v Banskej Bystrici majú možnosť vymeniť školskú lavicu za hru a zážitok vonku v ich meste. Avšak tým, že toto podujatie je pilotné, máme kapacitu päť stredných škôl a z každej školy sa môže zúčastniť šesť zaregistrovaných študentov.

Do tohto projektu sa zapojila aj Rada študentov mesta Banská Bystrica, ktorá pomáha v organizovaní podujatia v meste. „Tímová spolupráca je dnes jeden z najdôležitejších prvkov aktívneho občianstva a k tomu toto podujatie smeruje, aby sa mladí ľudia vedeli na veci pozrieť aj z iného uhla pohľadu“, dodala predsedníčka Rady študentov Andrea Maková.

Pozrite si v priloženej fotogalérii aj zábery zasnežených bystrických ulíc!

Foto: ilustračné

Bystricu prikryla nová biela perina. Pozrite si ZÁBERY z nášho mesta
47
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM