Monika Obrtalová Rôzne

Škôlkari dostali nové dopravné ihrisko

Deti z materskej školy na Lazovnej ulici sa včera tešili z nového indoorového dopravného ihriska, ktoré má aj tých najmenších naučiť pravidlá cestnej premávky. Deti si tak môžu vyskúšať ako prechádzať na druhú stranu cesty alebo ako sa správať na kri

Sada indoorového dopravného ihriska obsahovala autá, motorku, semafory, dopravné značky, cestné kužele, ale aj reflexné vesty, ktoré sa škôlkarom zídu najmä pri vychádzkach. „Niečo takéto nás veľmi potešilo. Deti sa už teraz nevedia dočkať, kedy si budú môcť ihrisko vyskúšať. Najviac sa im páči motorka a semafory,“ povedala jedna z učiteliek z materskej školy na Lazovnej ulici.

Symbolického odovzdania ihriska sa zúčastnila aj mestská polícia, ktorá si pripravila pre tých najmenších otázky týkajúce sa pravidiel cestnej premávky. „Otázky boli jednoduché. Napríklad čo robiť, keď na semafore svieti červená a čo keď zelená. Aký význam má dopravná značka a čo je to prechod pre chodcov. Škôlkari boli šikovní a odpovede zvládli na výbornú,“ ohodnotil deti člen mestskej polície, ktorý sa zaoberá dopravnou výchovou na základných a stredných školách.

Akcia sa uskutočnila pod záštitou dopravného inšpektorátu, mestskej polície a spoločnosti BMW, ktorá práve spomínané ihrisko darovala deťom z materskej školy. „Som rád, že sme aspoň takto mohli pomôcť a prispieť ku skvalitneniu výučby v rámci dopravnej výchovy. V niektorých dopravných situáciách si totiž nevedia dať rady ani starší občania, preto treba pravidlá cestnej premávky učiť už od útleho veku,“ povedal na záver riaditeľ slovenskej pobočky spoločnosti BMW.

moo

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM