Jakub Forgács Správy

Škodcami napadnuté stromy nahradia nové: Táto bystrická ulica zakvitne čerešňami

Mesto zakročilo a vyrúbalo jarabiny, ktoré napadli škodcovia a hubovité ochorenia! Bystričanov iste poteší, že na ich mieste vyrastie šesťdesiat nových okrasných čerešní.

Ilustračný obrázok k článku Škodcami napadnuté stromy nahradia nové: Táto bystrická ulica zakvitne čerešňami
Zdroj: Dnes24.sk

Na prelome mesiacov marec a apríl prebehla ďalšia etapa rekonštrukčných zásahov do zelene na plochách, ktoré sú vo vlastníctve mesta Banská Bystrica. Z dôvodu silného napadnutia škodcom a z dôvodu poškodenia hubovitými ochoreniami boli na Mládežníckej ulici vyrúbané jarabiny. „Výrub bol zrealizovaný na základe posudkov a analýz vykonaných ešte v jesennom období 2012, za pomoci ochranárskej služby Národného lesníckeho centra. Väčšina spomínaných drevín bola preschnutá,“ informovala Barbora Winterová, tlačová tajomníčka kancelárie primátora mesta Banská Bystrica.

Druhá etapa rekonštrukcie podľa jej slov pozostávala z frézovania pňov po výrube a následnej náhradnej výsadbe nového stromoradia okrasných čerešní s guľovitou korunou, naštepenou vo výške 220 cm. „Šesťdesiat vysadených drevín dosiahne maximálnu výšku 4 metre a v jarnom období zakvitne jednoduchými bielymi kvetmi,“ pokračovala Winterová, ktorá doplnila, že mesto si od tohto kroku sľubuje zlepšenie zdravotného stavu a kondície drevín, a v neposlednom rade aj skrášlenie a zvýšenie estetiky zelene v uvedenej lokalite.

Foto: mesto Banská Bystrica

Škodcami napadnuté stromy nahradia nové: Táto bystrická ulica zakvitne čerešňami
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM