Monika Obrtalová Kultúra

Skauti sa stretli na hudobnom festivale Soaré

Približne 400 skautov zo Slovenska, Česka a Poľska sa zúčastnilo na 11. ročníku skautského hudobného festivalu Soaré, ktorý sa konal od piatka 29. apríla do nedele 1. mája v Banskej Bystrici.

V sále Domu misijného hnutia sa počas dvoch hudobných večerov predstavili kapely rôznorodých štýlov od cigánskeho jazzu 30. rokov, rocku a popu až po digitálne disco. Ťahákom festivalu boli skupiny Giant Steps, 100 múch a BALKANSAMBEL.

„Nemennou súčasťou festivalu bol aj bohatý sprievodný program v podobe workshopov či rôznych športových aktivít. Účastníci si mohli zmerať sily v turnaji ultimate-frisbee a spoločenských hrách, vyskúšať tanečnú zumbu, zúčastniť sa divadelného predstavenia alebo jednoducho spoznávať Banskú Bystricu a jej okolie. Medzi netradičnejšie aktivity patril workshop takzvaného poi-žonglovania, pripomínajúceho ohňovú šou, alebo súťaž v hre Guitar Hero. Tento rok sme chceli účastníkom ponúknuť našu víziu budúcnosti skautingu. Samozrejme, s nutnou dávkou humoru,“ povedal za organizátorov Juraj Labant.

Podľa jeho slov po vyše storočí fungovania patrí skauting medzi najväčšie a najaktívnejšie medzinárodné organizácie venujúce sa výchove, vzdelávaniu a voľnočasovým aktivitám detí a mládeže. V súčasnosti je na svete 38 miliónov skautov a skautiek v 216 krajinách, pričom len na Slovensku má vyše 7000 členov. Festival dlhoročne potvrdzuje aj fakt, že sa stovky prítomných nadšencov dokážu zabávať a vnímať dobrú muziku aj bez alkoholu či iných drog.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM