Jakub Forgács Správy

Situácia sa zhoršuje, mesto a BBSK konajú: V Bystrici budú očkovať aj výjazdové jednotky

Obyvatelia budú mať možnosť dať sa zaočkovať na dvoch najväčších sídliskách počas soboty, 30. októbra 2021.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa zhoršuje, mesto a BBSK konajú: V Bystrici budú očkovať aj výjazdové jednotky
Zdroj: Dnes24.sk

Epidemická situácia na Slovensku sa zhoršuje, a to platí aj pre Banskobystrický okres. Počet pozitívnych prípadov na ochorenie COVID-19 naďalej rastie, a v rámci covid automatu sme sa dostali do druhého stupňa ohrozenia s prísnejšími opatreniami. Blížiaca sa čierna fáza by znamenala lokálny lockdown, opäť výrazné ekonomické dopady, obmedzenia pre prevádzky či organizátorov podujatí. Preto mesto Banská Bystrica, Banskobystrický samosprávny kraj, Regionálny úrad verejného zdravotníctva a banskobystrický regionálny ZMOS spojili sily, aby zintenzívnili očkovaciu kampaň. Vyzývajú obyvateľov, aby prispeli k budovaniu kolektívnej imunity, keďže v Banskobystrickom kraji je percento zaočkovanosti stále nízke. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Mobilné očkovacie jednotky

Banskobystrický samosprávny kraj aktuálne zabezpečuje očkovanie v Poliklinike NovaMed v Radvani – štvrtky od 11.00 hod. do 17.00 hod. a piatky od 9.00 hod. do 15.00 hod. bez potreby registrácie. Očkuje sa vakcínami Pfizer/BioNTech a jednodávkovou vakcínou Janssen od spoločnosti Johnson & Johnson.

Aby boli možnosti pre obyvateľov čo najlepšie, mesto spolu s BBSK pripravuje aj dve výjazdové mobilné očkovacie jednotky.

„Obyvatelia budú mať možnosť dať sa zaočkovať na dvoch najväčších sídliskách počas soboty, 30. októbra 2021. Mobilné očkovacie tímy budú k dispozícii od 9.00 hod. do 16.00 hod. v telocvični bývalej ZŠ Tatranská v Sásovej a vo vstupnej hale ZŠ Moskovská na Fončorde bez potreby registrácie. Vítaní sú všetci od 18 rokov,“ uviedla Marhefková.

Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Nový Covid automat od 16. augusta
4
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM