Michal Majer Hokej

Šialená séria pokračuje!

Play-off derby medzi Bystricou a Zvolenom rozhodne siedmy zápas! Barani totiž dokázali zvíťaziť na ľade svojho odvekého rivala a odvrátili tak jeho postupový mečbal. Podobne ako v takmer všetkých zápasoch série boli diváci svedkom neuveriteľnej drámy

HKM Zvolen – HC'05 B. Bystrica 2:3 sn (0:0, 1:0, 1:2, –0:0, 0:1)

Góly: 34. Ďaloga (Levinskij, M. Jurík), 58. Leskovjanský (Trochta, Levinskij) – 44. Hvila (Šechný, Vizváry), 59. Sýkora z trestného strieľania po faule Valacha na Hvilu, rozh. sam. nájazd Sýkora

Rozhodcovia Ország, D. Konc – Stano, Novák, vylúčení 7:8, presilovky 0:0, v oslabení 0:0, 5290 divákov. Stav série 3:3.

Zvolenčania sa postavili na postupový prah s jasným úmyslom, konečne doma vyhrať a rozhodnúť sériu. Proti sebe mali súpera s rovnakou ambíciou, ktorý si v žiadnom prípade nepripúšťal prehru v zápase i celej sérii. Hlavne preto sa bojovalo o každý milimeter ľadu, o každú streleckú pozíciu. V súbojoch nikto neuhol, no ani sa nenechal vylúčiť. V prvej tretine sa pálilo aj nepresne, so želaním, že tam predsa len niečo padne, a takéto pokusy Škrečko a Šimonovič hravo zlikvidovali. Až prišiel záver tretiny a v nej sa naplnili trestné lavice takmer úplne. Na príčine bola strela Valacha a Pucherov pokus dotlačiť puk zblízka do bránky. V kontakte telo na telo sa zaiskrilo a šarvátka spôsobila hromadné vylúčenie.

V druhej tretine si Zvolenčania ponechali miernu aktivitu na svojich hokejkách a vytlačili z nej nádejnú strelu Otčenáša v presilovke a bombu L. Juríka z uhla do ľavej žŕdky, po ktorej študoval situáciu aj videorozhodca. Bystričania odpovedali podobnou mincou, s delovkou Cebáka v 34. min, po ktorej sa puk ocitol za chrbtom Škrečka tesne pred bránkovou čiarou, a Hudecovou žŕdkou z uhla takmer od mantinelu. Vypredaný štadión sa dostal do varu v 34. min, keď Levinskij obkrúžil bránku, po jeho prihrávke zostal odrazený puk bez pohybu stáť tri metre pred bránkou a najpohotovejší zo všetkých obranca Ďaloga ho poslal do siete.

V 44. min ukázal Hvila ako ľahko sa strieľajú góly, z nevinnej akcie vyrovnal spoza kruhu a začínalo sa odznova. Už len vstup do útočnej tretiny vyvolal vždy mobilizáciu obrannej sily, a tak nečudo, že streleckých možností, akú mal Ďaloga v 57. min, vôbec nebolo. V 58. min strelil Leskovjanský po obliehaní bránky a predchádzajúcich pokusoch Trochtu a Levinského mimoriadne dôležitý gól a posunul Zvolenčanov takmer oboma nohami do semifinále. Presne 98 sekúnd pred koncom v 59. min sa rútil na brankára Škrečka sám Hvila a po faule Valacha rozhodca nariadil trestné strieľanie, pri zákroku sa zranil, nahradil ho Sýkora a ten s prehľadom poslal zápas do predĺženia.

V 69. min sa Kútny rútil sám na Škrečka a tiesnený Čiernym na hranici faulu netrafil dobre puk. V závere 23 sekúnd pred koncom si šiel na trestnú lavicu sadnúť Hudec, no z krátkej presilovky už domáci nestihli nič vyťažiť. Tretíkrát v sérii rozhodovali o víťazovi samostatné nájazdy. V štvrtej sérii sa stal hrdinom dňa bystrický Sýkora.

Zdroj: TASR

Šialená séria pokračuje!
1
Galéria
Sýkora spôsobil srdcovú slabosť celému štadiónu
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM