Monika Obrtalová Rôzne

Sezóna v BBSK je zatiaľ katastrofálna

Jedným slovom - katastrofa. Tak zatiaľ hodnotia prevádzkovatelia kúpalísk na strednom Slovensku túto sezónu. Bazény, ktoré sprístupnili návštevníkom koncom mája a v priebehu júna, zatiaľ ani zďaleka nenaplnili ich pokladnice tou sumou, čo v rovnakom

„Kúpalisko sme otvorili 18. júna a až na asi desať teplých dní sme boli takmer prázdny,“ povedal prevádzkar kúpaliska v Kováčovej pri Zvolene Ľubomír Belička. „Je to oveľa horšie ako vlani a pritom minulý rok vôbec nepatril k tým lepším,“ uviedol. Tržby nedosahujú ani polovicu toho, čo mali vlani. Kapacitu 3500 miest sa im podarilo naplniť len počas niekoľkých horúcich dní. „Včera sme napríklad mali len 100 platiacich hostí a dnes, keď zatiaľ stále prší, príde k nám doslova len niekoľko otužilcov a stálych plavcov, ktorí si neodpustia ani kúpanie v daždi,“ pripomenul. Pri kúpalisku je síce kemp, v ktorom sú bežne aj zahraniční návštevníci, keď však prší viac ako dva dni, „dvíhajú kotvy“ a dávajú prednosť návšteve pamiatok alebo jednoducho odídu domov.

Len desatinové počty návštev oproti vlaňajšku registrujú v týchto dňoch v akvaparku vo Vyhniach v okrese Žiar nad Hronom. Podľa riaditeľky Moniky Cokovej tržby sú od otvorenia vonkajších bazénov (3. júna) o dve tretiny nižšie ako v rovnakom období vlani. Aj keď celková kapacita, počítaná v trojhodinových vstupoch je takmer 3000 osôb, najvyššiu návštevnosť, asi 1800 osôb mali len počas niekoľkých horúcich dní v prvej polovici júla. „Napríklad včera tu bolo len niečo cez 200 ľudí,“ uviedla. Aj to len vďaka výplavovému bazénu, ktorý je čiastočne krytý a teplota vody v ňom dosahuje asi 36 stupňov. Šéfka akvaparku vzhľadom na ráz počasia nepredpokladá do konca júla zlepšenie návštevnosti a skeptická je aj čo sa týka augusta. Najmä hostia, ktorí chcú prísť do Vyhní na dlhšie, si vzhľadom na počasie dovolenku spojenú s vodou a kúpaním určite nenaplánujú.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM