Jakub Forgács Šport

Sezóna na Králikoch odštartuje s novinkou: Čo vybudovali pre lyžiarov a snowboardistov?

Už čoskoro by mohli zahájiť lyžiarsku sezónu aj v stredisku Ski Králiky. Stihnúť to chcú ešte pred Vianocami. Na svoje si však tento rok neprídu iba tradiční lyžiari či snowboardisti. Nadšencov zimných športov potešia aj novovybudované prekážky a skoky.

Ilustračný obrázok k článku Sezóna na Králikoch odštartuje s novinkou: Čo vybudovali pre lyžiarov a snowboardistov?
Zdroj: TASR

Kilometre kvalitne upravovaných tratí pre bežkárov, ale aj štyri zjazdovky v celkovej dĺžke 2330 metrov ponúkajú Králiky vo svojom lyžiarskom stredisku. Počas hlavnej sezóny a výborných snehových podmienok sa na ich svahoch vystrieda okolo 1200 lyžiarov, najmä z okolia Banskej Bystrice.

„Tohtoročnú lyžiarsku sezónu chceme otvoriť 20. decembra, ale všetko závisí od počasia. Len čo klesnú teploty pod bod mrazu, začneme zasnežovať,“ uviedla Ivana Alexová z infocentra Ski Králiky. Aj po minulé roky väčšinou začínali v druhej polovici decembra.

Ski Králiky disponujú najmodernejšou technológiou zasnežovania. Stredisko má štvorsedačkovú lanovku s dĺžkou 676 metrov a kapacitou 2250 osôb za hodinu. Sedačka je odpojiteľná a v mieste nástupu a výstupu spomalí, je teda prispôsobená i začiatočníkom. Lyžiari môžu využiť tiež kotvový vlek s dĺžkou 450 metrov a kapacitou 1100 osôb za hodinu a detský vlek s dĺžkou 130 metrov a kapacitou 300 osôb za hodinu. Ten patrí medzi najpopulárnejší v skicentre, využívajú ho aj začiatočníci.

Králiky majú čo ponúknuť aj adrenalínovým nadšencom. Na extrémnejších lyžiarov a snowboardistov čakajú novovybudované prekážky a skoky na zjazdovke pri lanovke. V stredisku si možno zapožičať i snežný skúter a naučiť sa na ňom jazdiť pod dohľadom inštruktorov. Ski Králiky však ponúkajú viaceré atrakcie vrátane večerného lyžovania. Podľa Alexovej ceny lístkov zostávajú zhruba na rovnakej úrovni ako vlani, niektoré mierne zdvihli.

Na Králikoch už čoskoro odštartujú lyžiarsku sezónu
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM