Jakub Forgács Rôzne

SERIÁL o obľúbených zákutiach v Bystrici: Kde si to zamilovala čínska študentka?

Mesto pod Urpínom si získava domácich obyvateľov, ale aj turistov. Obľúbené miesta v Bystrici a jej okolí majú aj zaujímaví ľudia, ktorí tu študujú alebo pracujú. V našom seriáli o miestach, kde radi trávia svoj voľný čas, sme vyspovedali aj čínsku študentku spod Urpína Zhang Lan.

Ilustračný obrázok k článku SERIÁL o obľúbených zákutiach v Bystrici: Kde si to zamilovala čínska študentka?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Zhang Lan študuje slovenčinu ako doktorandka na Filozofickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Okrem iného pôsobí aj v Štátnej vedeckej knižnici ako dobrovoľník a vedie tam Klub priateľov čínskej kultúry, kde učí čínštinu. Prezradila nám svoje najobľúbenejšie zákutia v meste, ktoré v rámci svojich voľnočasových aktivít navštevuje. Čo teda robí najradšej?

Mladá čínska študentka v Bystrici obľubuje trávenie svojho voľného času v knižnici. „Som v nej každý deň, či už preto, že potrebujem písať prácu do školy, alebo získať nejaké nové informácie,“ prezradila Zhang.

„Často sa však s kamarátkami chodievame prejsť aj do bystrického nákupného centra alebo hypermarketu, ale nenakupujeme tam, skôr si všímame ľudí,“ vysvetlila a ako spomenula, veľmi sa jej v Banskej Bystrici páči aj okolitá príroda, pretože takú v Pekingu nenájde. „Je tu aj celkovo čistejšie a takmer žiadny smog,“ dodala Zhang.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM