Monika Obrtalová Krimi

Senát odročil pojednávanie s Ľudovítom L.

Výsluchom svedkov pokračovalo dnes pred senátom Okresného súdu v Banskej Bystrici hlavné pojednávanie s nezamestnaným 29-ročným miestnym občanom Ľudovítom L., stíhaným za prechovávanie pervitínu. Tvrdí, že je nevinný a žiada obhajcu, pretože mu hrozí

Senát odročil pojednávanie na neurčito s tým, že obžalovaný musí preukázať, že nemá prostriedky na advokáta. V tom prípade mu obhajcu ustanoví súd. V minulosti už trestaný Ľudovít spáchal zločin nedovolenej výroby omamných látok a obchodovania s nimi v januári tohto roku. Policajnej hliadke bol podozrivý, rovnako i jeho kamarát Jozef. Pri kontrole dokladov v kamarátovom aute našli policajti plastovú striekačku s takým množstvom pervitínu, z ktorého sa dalo urobiť 20 až 40 bežných jednorazových dá­vok.

Ľudovít i kamarát tvrdili, že nevedeli, ako sa droga dostala k radiacej páke v aute, ale obžalovaného usvedčili stery z rúk so stopami pervitínu. Proti Ľudovítovi svedčil i istý Igor, ktorému obžalovaný krátko pred zadržaním ponúkal pervitin. Obžalovanému priťažuje, že drogu u neho našli v skúšobnej lehote podmienečného odsúdenia za iný trestný čin. Navrhované dôkazy súd vykonal, ale senát odročil pojednávanie na neurčito.

Ľudovítovi hrozí väzenie na štyri až desať rokov, ale opakoval, že je nevinný a dílerom drog nikdy nebol. Žiadal obhajcu, pretože „všetko je proti nemu a on nechce ísť sedieť za iného“. Súd mu vyšiel v ústrety, ale Ľudovít musí do desiatich dní preukázať, že je evidovaný na úrade práce a nemá prostriedky na advokáta. V tom prípade mu obhajcu ustanoví súd.

Zdroj: SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM