Jakub Forgács Hokej

Semifinále Bystrice s Nitrou je už predo dvermi: Barani si trúfajú, ale s rešpektom

Trúfalosť Bystričanov pred semifinálovou sériou play-off hokejovej extraligy s Nitrou neznamená, že nepociťujú pred súperom rešpekt. Veľmi rýchlo si dokážu zrátať, akým arzenálom mužstvo spod Zobora disponuje. Otupiť jeho zbrane a paralyzovať sebavedomie považujú za to hlavné, aby boli úspešnejší.

Ilustračný obrázok k článku Semifinále Bystrice s Nitrou je už predo dvermi: Barani si trúfajú, ale s rešpektom
Zdroj: TASR

Kapitán Michal Hudec bude jedným z ústredných hráčov, s ktorými by sa mohli Bystričania katapultovať ďalej. Srdciar v kabíne i na ľade pôsobí ako dobre natlačený tmel v každej jednej praskline kolektívu. „Uchmatnúť aspoň jeden zápas v nadchádzajúcej dvojičke na ľade súpera bude veľmi dôležité,“ zdôrazňuje prioritu.

Podľa kapitána baranov môže byť kratšia pauza po štvrťfinále výhodou

Michal Hudec si naplno uvedomuje nitriansku silu. „Nepochybne to budú iné zápasy ako v základnej časti,“ predpovedá. „Nastúpime s rešpektom, predsa len Nitra bola v tabuľke pred nami, no aj s obrovským odhodlaním prejsť cez túto prekážku,“ doplnil Hudec. S rešpektom akurátnym, nie prehnaným, so sebavedomím primeraným, nie búchať sa nezmyselne do pŕs, alebo skláňať príliš hlavy, takto uvažuje Michal Hudec.

„Za naše plus považujem fakt, že sa nám proti nim darilo, spoliehať sa na to by však bola určite chyba, play-off je iné v samej podstate,“ ozrejmil Hudec. Ak by hľadal kapitán ‚baranov‘ nejaké výhody, tak trebárs v dĺžke tréningového relaxu. „My sme si po štvrťfinále užili kratšiu pauzu ako oni, týždeň oproti dvom, takže sme zo zápasového kolotoča až tak nevypadli a mohli by sme to hneď v prvom zápase lepšie zvládnuť,“ dodal.

Bambúch by chcel potomka osláviť aj na ľade

O nejakej únave by bolo nezmyslom hovoriť. Eufória dodáva sily ako infúzia pri lôžku podživeného a všetci v kabíne by si želali čo najväčšiu porciu zápasov. Skúsený obranca Lukáš Bambúch si síce myslí, že už nemajú čo stratiť, no na druhej strane hneď dodáva, že to môže byť veľká výhoda. „Splnili sme si predsezónny cieľ, postúpili cez prvé kolo play-off, zvýšili si apetít a opäť túžime vyhrať. Na základnú časť sa nepozeráme, už sme si ju vymazali z pamäti, aj keď práve zápasy s Nitrou boli v mnohom poučné a pre nás úspešnejšie. Podľa mňa žiadna psychická výhoda z toho neplynie, aj keď by sme ju určite neodmietli,“ povedal Bambúch.

Tesne pred začiatkom semifinále si užil radosť Lukáš Bambúch v rodinnej podobe šťastného otca. „Krásne by bolo osláviť môjho potomka aj na ľade a nepochybujem, že sa na ňom tak vyžmýkame, že cez Nitru prejdeme. Koľko zápasov pri tom spotrebujeme, je mi srdečne jedno, treba hlavne narátať naše víťazstvá do čísla štyri,“ dodal.

Tréner Országh: Začíname od nuly

Súboj Nitry s Banskou Bystricou bude aj duelom dvoch systémov a v nich rozhodujúce slovo povedia tréneri. Vladimír Országh proti Antonínovi Stavjaňovi, kto z nich naordinuje lepšiu taktiku a ktoré mužstvo ju aj dôsledne naplní bude rozhodujúce. Vladimír Országh klady a zápory, presnejšie silu a slabinu mužstva svojho, alebo nitrianskeho neodhaľuje, pretože ‚know-how‘ si treba strážiť ako oko v hlave. Vo všeobecnosti tvrdí hlavne jedno, že netreba brať do úvahy predchádzajúce výsledky zo základnej časti. „Začíname od nuly, Nitra je silná hlavne doma, s bojovnými fanúšikmi, hrá sa tam veľmi ťažko. Disponuje skúseným mužstvom, ktoré ukazovalo pekný kombinačný hokej a ktoré právom skončilo druhé,“ uviedol tréner.

‚Barani spod Urpína‘ nešpekulujú, nekalkulujú, nič doterajšie neľutujú, len sa zahĺbili do seba ako jogín s koncentráciou na to jediné, čo mu vedomie nenásilne prináša. „Sme tam, kde sme, s plným sústredením na to, čo nás najbližšie čaká,“ zdôrazňuje Vladimír Országh. „Technické typy hráčov Nitry vedia naplno zaberať, potiahnuť puk, prihrať v správnej chvíli a je na nás, aby sme sa na nich zodpovedne pripravili,“ dodal na záver.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM