Michal Majer Rôzne

Schody pri futbalovom štadióne čaká oprava

Schody vedúce od Švermovej ulice k parkovisku pri futbalovom štadióne sú dlhodobo vo veľmi zlom stave. A to aj napriek tomu, že sú dôležitým spojením Fončordy so športovým areálom na Štiavničkách a denne ich využíva množstvo ľudí. Zmena by mala nasta

Schodisko pri sídle banskobystrickej Dukly patrí so svojimi 52 metrami medzi vôbec najdlhšie v meste. Napriek tomu sa mu nedostávalo potrebnej pozornosti, dlhé roky chátralo a v zimnom období vôbec nemohlo byť používané. Kvôli obavám o svoje zdravie si dokonca ľudia “vychodili” novú cestičku krížom cez trávnik, len aby nemuseli používať rozpadnuté schody. Po dlhej dobe sa však opravy dočká aj táto mestská komunikácia. “Nové riešenie bude polohovo kopírovať doterajšie schodisko. Schodiskové stupne budú z betónových prefabrikátov, doplnené dlažbou. Pôvodné zábradlie pozdĺž schodov zostane, opatrí sa však novým náterom,” popisuje rekonštrukciu Rudolf Link, vedúci Oddelenia investícií mesta.

Celková suma za rekonštrukciu zatiaľ známa nie je, ale v mestskom rozpočte sú na ňu vyčlenené dostatočné finančné prostriedky. //“S výstavbou by sa malo začať hneď po ukončení procesu verejného obstarávania, ktorého výsledkom bude uzatvorenie zmluvy o dielo s úspešným uchádzačom. Predpokladaná realizácia diela je v mesiacoch september až október 2010,” //uvádza vedúci Oddelenia investícií. Ak všetko pôjde podľa plánu, po opravenom schodisku by sa mohli Bystričania prejsť už o tri mesiace. //“Stavebné práce na schodoch chceme určite ukončiť do nastávajúcej zimy, a to už do mesiaca november 2010,” //uzatvára Link.

gr

schodydukla
5
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM