Jakub Forgács Samospráva

SaS postavila vlastného kandidáta na primátora: O hlasy ľudí sa uchádza miestny podnikateľ

Komunálne voľby sa už nezadržateľne blížia. Zoznam kandidátov na primátora nášho mesta je stále väčší a väčší. Kto ďalší sa rozhodol uchádzať o priazeň voličov v Banskej Bystrici?

Ilustračný obrázok k článku SaS postavila vlastného kandidáta na primátora: O hlasy ľudí sa uchádza miestny podnikateľ
Zdroj: TASR

Sloboda a solidarita (SaS) v Banskej Bystrici stavia do novembrových komunálnych volieb svojho vlastného kandidáta na post banskobystrického primátora, ktorým je miestny podnikateľ Miroslav Ivan. Ako v piatok na brífingu v Banskej Bystrici uviedol podpredseda SaS a poslanec NR SR Ľubomír Galko, strana bude mať v blížiacich sa komunálnych voľbách celkovo takmer 400 kandidátov, čo je v súlade s ich filozofiou „kvalita, nie kvantita“.

„Snažíme sa ponúknuť nových a moderných ľudí s progresívnym myslením, ktorí sú schopní predložiť a presadzovať reformné programy a medzi nich patrí náš kandidát na post primátora, člen SaS Miroslav Ivan. Je to poctivý lokálny politik, slušný a čestný manažér, rovný chlap,“ zdôraznil Galko.

Ako pripomenuli členovia SaS, Ivan pred rokmi založil, takpovediac na „zelenej lúke“, úspešnú medzinárodne pôsobiacu spoločnosť, bez akýchkoľvek dotácií či eurofondov. Svoje podnikanie doviedol k úspechu iba vlastnými rozhodnutiami. Zástupcovia strany ďalej dodali, že sa angažoval v prospech obyvateľov pri spustení skúšobnej prevádzky spaľovne, s ktorou ľudia nesúhlasili a bol iniciátorom veľkej petície „Parkovné patrí mestu“. Upozornil ňou na odliv peňazí z parkovného, ktoré mohlo využiť mesto a nie súkromná firma.

„Banská Bystrica mala smolu na primátorov. Všetci mali jedného menovateľa a to, že pochádzali zo štátneho sektoru, bez osobnej zodpovednosti. Vyzývame Banskobystričanov, nech si pozrú životopisy kandidátov, čo doteraz dokázali. Nech sa rozhodujú podľa toho, čo dokázali a nie podľa toho, čo sľubujú,“ odporučila SaS.

„Bystričania pociťujú ako najväčší problém nedostatok pracovných miest. Toto chcem zmeniť. Pracovné miesta vytvárajú podnikatelia a živnostníci, sem budem smerovať svoju hlavnú energiu. Chcem urobiť z Banskej Bystrice mesto, v ktorom budú podnikatelia vítaní,“ konštatoval Ivan.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM