Michal Majer Futbal

Šanca na postup v pohári po prvom zápase žije

Futbalisti MŠK Žilina pod vedením nového trénera Fransa Adelaara z Holandska úspešne vstúpili do semifinále 43. ročníka Slovenského pohára - Slovnaft Cupu. Dnes zvíťazili pod Dubňom v prvej konfrontácii nad Duklou Banská Bystrica 1:0 a vytvorili si n

1. semifinále Slovnaft Cupu 2011/2012:
MŠK Žilina – Dukla Banská Bystrica 1:0 (0:0)
Gól: 47. Akakpo. Rozhodovali: Pavlík – Balko, Somoláni, ŽK: Pečovský, Barčík – Poljovka, Považanec, Pančík, 1824 divákov.

Zostavy a striedania:
Žilina: Krnáč – Mabouka, Piaček, Akakpo (57. Gergel), Nunes – Pečovský – Barčík, Bello, Deza (83. Novák) – Mihálik (68. Angelovič), Pich
Banská Bystrica: Boroš – Pančík, Poljovka, Gyömbér, Savič – Brašeň (79. Rejdovian), Považanec, Hlinka, Hučko – Laksik (79. Augustín), Matúš (58. Kuzma)

V studenom počasí sa začalo opatrnejšie. Prvý strelecký pokus prišiel zo strany hostí, Považanec to skúšal z väčšej vzdialenosti, ale netrafil. V 17. minúte sa po dobrej kombinácii v strede ihriska dostal k lopte Pečovský a aj on sa odhodlal k strele spoza šestnástky, mieril dobre, ale lopta letela tesne vedľa Borošovej ľavej šibenice. V 29. minúte Žilinčania vyhrali zdanlivo nenápadný súboj pred šestnástkou Banskej Bystrice a dvojica Pich a Mihálik sa zrazu dostala do nábehu na brankára Boroša, ten bol však pri lopte včas. Okamžite zahrmelo aj na druhej strane, Brašeň dostal loptu do šestnástky, ale vo veľkej šanci asi z jedenástich metrov prestrelil. V 35. minúte už boli hostia ku gólu veľmi blízko. Považanec hlavou výborne vrátil do šestnástky pretiahnutý center z ľavej strany. Matúš sa sám pred brankárom Krnáčom rútil do lopty, ale mal rýchle ruky a zasiahol včas.

Ďalšie zaujímavosti pod Dubňom pokračovali až po zmene strán. A veľmi rýchlo, v 47. minúte Nunes zahrávali priamy kop, na jeho center do šestnástky si nabehol Akakpo a hlavou zblízka prekonal bezmocného banskobystrického brankára – 1:0. Hostia sa potom začali postupne usádzať na polovici súpera a v 56. minúte z toho rezultoval aj veľmi zaujímavý strelecký pokus, Považanec opäť napriahol z diaľky a Krnáča sa musel poriadne naťahovať, aby jeho delovku zneškodnil. S napĺňajúcou sa hodinou hry Barčík založil nebezpečný domáci protiútok, ktorý zakončoval Pich, ale z ľavej strany ľavačkou nechal vyniknúť Boroša. V 74. minúte Žilinčania celkom zbytočne stratili loptu na polovici ihriska a takmer pykali, tvrdú strelu Hlinku tečoval Piaček takmer do vlastnej brány. V 84. minúte striedajúci Augustín skoro vyrovnal, Nunes podbehol center a krídelník Banskej Bystrice pálil sám z pravej strany, brankár Krnáč reflexívne zachránil vedenie Žiliny.

Zdroj a foto: TASR

fut bb
7
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM