Marcel Páleš Hokej

S Országhom v hokejovej výprave Slovenska aj Bystričan: Vůjtek povolal Handlovského

Slovenskí hokejisti nastúpia v Mníchove od piatka do nedele postupne proti výberom USA, Nemecka a Švajčiarska. Na poslednú chvíľu bol do zostavy povolaný aj bystrický hráč Baranov.

Ilustračný obrázok k článku S Országhom v hokejovej výprave Slovenska aj Bystričan: Vůjtek povolal Handlovského
Zdroj: TASR

Pre zranenie slabín musí útočník HC Košice Marek Svatoš odložiť návrat do slovenskej hokejovej reprezentácie. V nominácii trénera Vladimíra Vůjtka na Nemecký pohár v Mníchove nahradil hráča so skúsenosťami z NHL útočník HKM Zvolen Peter Zuzin, ktorého čaká premiéra v reprezentácii.

Krátko po prvej zmene prišlo k ďalšej, zdravotné problémy vyradili aj útočníka Jána Sýkoru z Plzne. Namiesto hráča so šikovnými rukami nominoval Vladimír Vůjtek Lukáša Handlovského z HC´05 Banská Bystrica.

„Marek Svatoš sa mi ozval ešte koncom týždňa a oznámil mi, že má problémy so slabinami. Nenastúpil v košickom drese ani v piatkovom zápase vo Zvolene, ani v nedeľu proti Popradu. Z toho dôvodu sme do nominácie povolali Petra Zuzina zo Zvolena,“ uviedol na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja generálny manažér reprezentácie Otto Sýkora a pokračoval: „V pondelok mi predpoludním telefonoval aj Ján Sýkora. Aj v jeho prípade sú zranené slabiny dôvodom absencie na Nemeckom pohári.“

Dvadsaťtriročný odchovanec zvolenského hokeja Peter Zuzin i o štyri roky starší Banskobystričan Handlovský zažijú spoločne s Popradčanom Tomášom Sýkorom reprezentačnú premiéru.

Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM