Marcel Mojžiš Rôzne

Gymnazisti vyšli s transparentmi pred školu: Pozrite si rušné ráno v obrazoch

Pred banskobystrickým Gymnáziom J. G. Tajovského v pondelok ráno bolo rušno. Študenti tam zorganizovali míting na podporu svojich učiteľov. Pred školou sa zišlo 150 až 200 žiakov.

Ilustračný obrázok k článku Gymnazisti vyšli s transparentmi pred školu: Pozrite si rušné ráno v obrazoch
Foto: Jaroslav Dodok

„Krátko pred vyučovaním sa zišlo pred gymnáziom asi 150 až 200 našich študentov, aby vyjadrili podporu pre svojich profesorov,“ povedala riaditeľka gymnázia Mária Sochorová. „Následne na to som im poďakovala za podporu a zdôraznila, že všetkým nám záleží na tom, aby sa situácia v školstve čo najskôr vyriešila,“ dodala.

„Všetci budeme čakať, čo dnes, zajtra vyrokujú s vládou odbory. Každopádne bolo by už neúnosné, aby sa tento stav naďalej predlžoval, čo by ohrozovalo vyučovací proces na školách,“ pripomenula.

Míting sa konal z iniciatívy samotných študentov, ktorí sa zorganizovali prostredníctvom sociálnej siete ešte na konci uplynulého týždňa. Pridať sa k protestu vyzvali aj ďalšie bystrické stredné školy. Podrobnosti čítajte TU! Gymnázium J.G. Tajovského je najväčším gymnáziom v B. Bystrici. V súčasnosti tam študuje asi 720 žiakov.

Foto: Nela Falková

Rušné ráno pred gymnáziom: Študenti na mítingu podporili svojich učiteľov
13
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM