Hokej

Ruský gólman v bránke baranov. Takmer celú svoju seniorskú kariéru pôsobil v KHL

Rodák z Ťumenu, kde sa narodila aj Anastasia Kuzminová, meria 186 centimetrov a váži 102 kilogramov.

Ilustračný obrázok k článku Ruský gólman v bránke baranov. Takmer celú svoju seniorskú kariéru pôsobil v KHL
Zdroj: TASR

Vedenie HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa na zmluve do konca sezóny 2018/19 dohodlo s ruským brankárom Ivanom Lisutinom. Informoval o tom oficiálny web HC ´05 iClinic Banská Bystrica.

31-ročný gólman v tejto sezóne nastupoval za Medveščak Záhreb, ale pre finančné problémy klubu v ňom skončil. Takmer celú svoju seniorskú kariéru pôsobil v KHL. Od roku 2009 chytal za Avtomobilist Jekaterinburg, Metallurg Magnitogorsk, Víťaz Podolsk, Torpedo Nižny Novgorod a Neftechimik Nižnekamsk. V sezóne 2013/14 bol dokonca nominovaný na KHL All-Stars game.

Rodák z Ťumenu, kde sa narodila aj Anastasia Kuzminová, meria 186 centimetrov a váži 102 kilogramov. Smerom do play-off sa tak HC ´05 iClinic Banská Bystrica môže spoľahnúť na troch kvalitných brankárov.

„S Ivanom sme sa dohodli na zmluve do konca sezóny, nakoľko sme sa obzerali po skúsenom brankárovi aj z toho dôvodu, že prestupové obdobie sa končí už 31. januára. Za ten mesiac do konca základnej časti sa môže stať veľa vecí. Chceli sme si byť istí, že v kádri budeme mať troch kvalitných brankárov,“ povedal na margo príchodu športový manažér klubu Július Koval.

Foto: ilustračné

Zdroj: HC' 05 iClinic Banská Bystrica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM