Jakub Forgács Správy

Rudolf bojoval s ťažkým priebehom Covid-19: Dojemné slová pre bystrických zdravotníkov

V bystrickej nemocnici strávil pán Rudolf niekoľko mesiacov a čelil ťažkému priebehu choroby. Jeho dcéra adresovala slová vďaky tým, ktorí ho zachránili.

Ilustračný obrázok k článku Rudolf bojoval s ťažkým priebehom Covid-19: Dojemné slová pre bystrických zdravotníkov
Zdroj: TASR/AP

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica zverejnila na svojej facebookovej stránke mail od dcéry pacienta, ktorý sa liečil s ťažkým priebehom COVID-19 práve v bystrickej nemocnici. „Mnoho pacientov si prežilo kvôli ochoreniu Covid-19 naozaj dosť a sme šťastní zo všetkých, ktorým sa podarilo vystrábiť. Vážime si, keď ocenia našu starostlivosť a každé poďakovanie je pre unavený personál dobrou vzpruhou. Ockovi pani Marcely, želáme skoré zotavenie a ďakujeme za vrúcne slová,“ uviedla nemocnica.

List pani Marcely vám ponúkame v plnom znení tak, ako ho zverejnila nemocnica na svojej facebookovej stránke:

„Chcela by som sa z celého srdca poďakovať personálu Vašej nemocnice. Môj otec ležal v nemocnici od 26.2.2021 do 27.5.2021. Mal veľmi ťažký priebeh COVID-19. Bol prijatý na pľúcne oddelenie, od kade bol preložený na červené ARO, neskôr na zelené, od tade na JIS a na ODCH. Dlhé dni bol na pľúcnej ventilácií, kedy prekonal septický šok, zlyhali mu ľadviny, mal asi všetky infekcie, ktoré je možné dostať. Lenže Vaši lekári, sestričky, opatrovatelia, jednoducho všetok personál týchto oddelení, spravili všetko preto, aby to prežil. A on to prežil.“

Ďalšie aktuálne správy

„Tých 90 dní, čo strávil vo Vašej nemocnici, neboli ľahké. Boli plné sĺz a strachu. Stresu a paniky, čo prinesie najbližšia chvíľa. No Váš personál to zvládol a vrátil nám tatina späť do života. Pri telefonickom kontaktovaní boli milí, snažili sa vysvetliť a opísať, čo sa s ním deje. Teraz sa ešte doliečuje v Banskej Štiavnici, učí sa sedieť a chodiť, prvé úspechy už má za sebou. Nebyť Vás všetkých, nedokázal by to. Ste úžasní ľudia.“

Dcéra pána Rudolfa sa v závere poďakovala zdravotníkom a poprosila, aby jej mail poslali aj na oddelenia, kde ležal jej otec.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality z Banskej Bystrice

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM